Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Orasul Brasov, atat de indragit de turistii romani dar si de cei straini, este un teritoriu ce a fost locuit inca din neolitic, avand, asadar, extrem de multe povestesti de spus si vestigii de aratat oricui se dovedeste interesat si se aventureaza in cunoasterea orasului si a istoriei sale. Cunoscut si ca “Oras Martir” fiind unul dintre zonele Romaniei in care Revolutia din 1989, ce dorea inlaturarea comunismului, a facut cele mai multe victime, in ziua de astazi, Brasov este unul dintre cele mai frumoase orase ale tarii, un loc minunat pentru vacante atat in decursul verii cat si al iernii, cand statiunea Poiana Brasov, aflata la 12 km de oras se trezeste la viata si este gazda a numeroase evenimente si sporturi de iarna.

Daca nu ati mai fost pana acum in acest oras, mai trebuie sa stiti ca el nu adaposteste numai romani ci si germani, maghiari, sasi, greci si chiar italieni fapt ce face ca intregul oras sa poata oferi o experienta diversificata pe toate planurile, de la cultura pana la gastronomie. Indiferent cat timp veti petrece pe aceste meleaguri primitoare, imediat ce ajungeti aici, dupa o bine meritata masa la unul dintre restaurantele din Brasov, trebuie sa purcedeti la plimbare, intrucat obiectivele abunda si niciunul nu este mai prejos!

Locuri de vizitat in Brasov

Din punct de vedere cultural si educational, in Brasov puteti vizita Prima Scoala Romaneasca, Teatrul Dramatic Sica Alexandrescu, Opera Brasov, Filarmonica Gheorghe DimaBiblioteca Universitatii  si Anticariate ce pot oferi mereu o carte buna (si foarte ieftina) celor ce indragesc literatura.

Chiar si pentru necredinciosi, acest oras are cateva temple si biserici demne de vizitat, daca nu din pura credinta, macar din curiozitatea de a admira arhitectura deosebita de aici de care se bucura lacasuri precum Biserica NeagraBiserica Sf. NicolaeBiserica Sf. BartolomeuBiserica Sf. Gheorghe sau Sinagoga.

Muzeele sunt si ele in numar foarte mare pe teritoriul Brasovului sau in apropiere, cum ar fi Castelul Bran, Muzeul de Istorie Brasov, Muzeul Fortificatiilor din Tara BarseiTurnul Negru, Turnul Alb, Muzeul de Etnografie sau Muzeul Civilizatiei Urbane.

Si pentru ca lista bogatiilor istorice si culturale nu se poate incheia atat de repede fiind vorba despre un oras cu asa o vechime precum Brasovul, mai aveti de vazut si alte monumente impresionante ce au supravietuit miraculos timpului cum ar fi Troitele din Schei (cea mai veche fiind din 1291), Aleea Dupa Ziduri, Casa Negustorilor, Strada Sforii, Poarta Ecaterinei si celebra Piata Sfatului.

Cele mai frumoase locuri din Brasov

Pe langa obiectivele de o importanta majora in istorie cum ar fi cele mentionate mai sus, ca orice oras si Brasovul, mai are inca multe locuri, de aceasta data naturale, pe care trebuie sa le vedeti si admirati. Locuri ideale pentru odihna si relaxare dupa plimbarile lungi pot fi Parcul Titulescu, Parcul Trandafirilor, Scuarul Berzei sau Scuarul Mihai Eminescu. Deasemenea daca iesiti putin din oras va puteti bucura de un peisaj deosebit precum cel din Poiana Brasov.

Comments

Exit mobile version