Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Bacaul este un oras cu foarte multe secrete. Sunt multe obiective turistice in Bacau care vor minuna fiecare vizitator al acestui municipiu. Din pacate, cele mai frumoase locuri de vizitat in Bacau si in jurul acestuia nu sunt cunoscute nici macar de localnici. Multi nu stiu ca langa Bacau se afla una dintre cele mai frumoase saline din tara, sau ca putem regasi si o mini-delta langa acest oras. Bacaul are foarte multe locuri minunate de oferit daca stiti unde sa le gasiti!

Obiective turistice in Bacau

Locuri de vizitat in Bacau

Cu totii suntem familiari cu filmul si nuvela “Dumbrava minunata”. Aventurile Lizicai si catelului ei Patrocle ne-au incantat copilaria, dar putini stiu ca langa Bacau puteti poposi in lumea celor doua personaje legendare. In jurul Castelului Rosu de la Hemeius, exista o rezervatie naturala de arbori care incanta din ce in ce mai multi turisti in fiecare an. Aceasta dumbrava contine nenumarate specii de copaci printre care si cateva exemplare de Sequoia, arborele legendar regasit in America de Nord care creste la dimensiuni impresionante. Din pacate, Castelul Rosu, care are o constructie si o arhitectura impresionanta nu poate fi vizitat, dar pe viitor s-ar putea ca aceasta cladire sa fie reconditionata.

Castelul Rosu Bacau

Casa Memoriala George Bacovia afla chiar in orasul Bacau. Aici, poetul a locuit impreuna cu parintii si este locul unde acesta a scris una dintre cele mai faimoase poezii ale sale “Note de Primavara”. In interiorul acestui muzeu puteti vedea manuscrisele poetului, obiectele sale personale, dar si o colectie impresionanta de carti. Casa Memoriala George Bacovia este un obiectiv turistic pe care trebuie sa il vizitati daca vreti sa intelegeti mai bine opera si stilul acestui mare poet roman.

Casa memoriala George Bacovia

Pentru cei care aprecieaza frumusetea lacasurilor de cult Bacaul are ceva cu adevarat special de oferit, Catedrala “Sfantul Nicolae”, din centrul orasului. Aceasta are o arhitectura realizata in stil bizantin si a fost ridicata in anul 1846.

Catedrala Sfantul Nicolae

Un muzeu absolut unic in Romania se afla chiar amplasat in municipiu, Vivariul din Bacau este singurul oras din tara noastra care chiar creste si reproduce exponatele vii din interior. Puteti regasi in cadrul acestui complex muzeal special o colectie impresionanta de pasari exotice cantatoare, pesti exotici reptile autohtone, dar si animale arboricole!

Cele mai frumoase locuri din Bacau

Nu putem vorbi despre cele mai frumoase obiective turistice din Bacau fara sa mentionam Palatul Stirbei din Darmanesti, aceasta constructie magnifica este asezata pe patru nivele. Desi acesta a fost lasat in paragina de catre administratia locala, el a fost revitalizat de un multimiliardar care a promis ca il va reda circuitului turistic. Intre anii 1947 si 1977, Palatul Stirbei a fost folosit ca si sanatoriu pentru cei bolnavi de tuberculoza. Cladirea a fost realizata la finalul secolului XIX de Elisabeta Baleanu si printul Gheorghe Stirbei, iar in curand va putea fi vizitat de turistii care vor sa se bucure de frumusetea cladirilor istorice romanesti.

Palatul Stirbei din Darmanesti

In cazul in care doriti sa evadati din oras si sa va relaxati in natura, atunci Rezervatia naturala Nemira este locatia perfecta unde puteti face exact acest lucru. Aceasta poate fi gasita in estul muntilor Nemira si este caminul natural a ursului brun, lupului si a salamandrei de munte.

Rezervatia naturala Nemira

Lacul Lilieci impreuna cu Lacul Bacau I si Lacul Bacau II sunt trei dintre cele mai frumoase lacuri ale Moldovei. Turistii pot viziona nenumaratele specii de pasari si animale care traiesc aici din confortul barcilor si pot chiar pescui daca achita o taxa aferenta acestei activitati. Judetul Bacau nu trebuie sa fie subestimat, frumusetea sa naturala este extraordinara si cu siguranta nu va va permite sa va plictisiti nicio secunda.

Lacul Lilieci Bacau

Comments