Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Judetul Arad este situat in Vestul Romaniei, vecin cu judetele Bihor, Alba, Hunedoara si Timis, dar si cu Ungaria in Vest. Municipiul Arad este orasul cel mai renumit din acest judet. Acesta atrage un numar mare de turisti in fiecare an datorita cladirilor care au o arhitectura impresionanta, cetatii bogate in istorie, dar si a imprejurimilor care va vor uimi cu frumusetea lor naturala.

Cetatea Aradului este unul dintre punctele forte ale acestui oras extraordinar. Aceasta a fost realizata intre anii 1763-1783 si are forma unei stele cu 6 colturi. Aceasta fortificatie a functionat de-a lungul timpului ca si inchisoare principala pentru condamnatii romani, dar si straini. Unul dintre cei mai celebrii prizonieri a Cetatii Aradului a fost insasi Gavrilo Princip, cel care l-a asasinat pe arhiducele Franz Ferdinand, crima care a pornit Primul Razboi Mondial. Cetatea este atat de bine intretinuta incat va va da impresia ca va intoarceti inapoi in timp atunci cand va plimbati pe strazile acesteia.

Obiective turistice Arad

Locuri de vizitat in Arad

Construita in perioada 1872-1874, Cladirea Palatului Administrativ din Arad, este una dintre cele mai impresionante cladiri ale municipiului. Aceasta are forma de U siĀ  iese in evidenta datorita turnului foarte inalt, 54 de metri, in care dainuieste un orologiu elvetian inca din anul 1878. Ceasul prevesteste venirea fiecarei ore fixe cu celebra “Oda Bucuriei” de Beethoven. Cladirea poate fi vizitata de catre turisti dupa ora 17.00 in zilele lucratoare pana la ora 20.00.

Teatrul Clasic “Ioan Slavici” este un punct de cultura foarte important al orasului. Acesta a gazduit prima reprezentanta in anul 1874 si de atunci incanta pasionatii de teatru necontenit. Cladirea este o adevarata opera de arta, aceasta a fost construita simultan cu cea a Paladului Administrativ si este realizata in stil neoclasic. Daca sunteti in Arad, incercati sa vizionati o piesa de teatru si garantat veti fi impresionati de calitatea pieselor jucate intre peretii acestei cladiri extraordinare.

O alta cladire foarte importanta este insasi Turnul de Apa. Cu o inaltime de 35 de metri, acesta a aprovizionat Aradul cu apa pana in anul 1956 din 1896. Pe langa aceasta functie, turnul a fost folosit ca si foisor de foc, un punct de observatie de unde pompierii puteau veghea asupra orasului. Incepand cu anul 1990, aceasta constructie gazduieste Galeria de Arta “Turnul de apa”, o expozitie impresionanta in care putem regasi foarte multe piese de arta realizate chiar de artisti aradeni, dar si un muzeu al apei si unul al pompierilor.

Biserica franciscana din cetatea aradului

Cele mai frumoase locuri din Arad

Un loc desprins ca din povesti este situat langa Arad, Pestera Cristalelor. Aceasta minune a naturii este o opera de arta naturala. Pestera formata din clacal negru este un adevarat giuvaier al acestui judet si o atractie turistica foarte importanta. Daca sunteti amatori de speologie, puteti vizita si Pestera Liliecilor care va va impresiona prin stalagmitele si stalactitele acesteia.

Pesterea cristalelor

Cetatea Soimos sta straja pentru judetul Arat inca de la sfarsitul secolului al XIII-lea. Din pacate, acest loc plin de istorie si insemnatate pentru societatea romaneasca nu poate fi vizitat in interior deocamdata. Dar daca natura va incanta mai mult decat cladirile antice atunci puteti merge in Rezervatia naturala Codru-Moma, din Muntii Apuseni. Aceasta zona este protejata de Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii datorita faptului ca reprezinta un ecosistem pentru foarte multe specii aflateĀ  pe cale de disparitie cum ar fi Ursul Brun, Lupul Cenusiu si Rasul.

Comments