Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Municipiul judetului Teleorman, Alexandria, este un oras plin de istorie care va va surprinde prin frumusetea sa. Desi zona Munteniei, in special Teleormanul nu sunt atat de bine cunoscute de turisti, sudul Romaniei va va surprinde cu peisajele sale. Alexandria este unul dintre orasele cele mai celebre din aceasta zona, presarat cu importante monumente care intruchipeaza istoria si mentalitatea Teleormanului. Vizitand acest oras, veti fi surprinsi de frumusetea lui si de arhitectura tipica acestei zone.

Obiective turistice in Alexandria

Locuri de vizitat in Alexandria – Obiective turistice Alexandria

Zona Teleormanului are in spate o importanta istorie pentru tara noastra. Inca din paleolitic, oamenii au fost atrasi de aceasta zona si si-au stabilit aici asezari. In Alexandria s-au descoperit ramasite ale fostelor comunitati care au pus bazele acestui oras. In Alexandria puteti vizita foarte multe obiective turistice, atat religioase cat si istorice.

Obiective turistice in Alexandria

Catedrala Episcopala Sf. Alexandru este de-a dreptul impresionanta. Aceasta are 45 de metri inaltime, 42 lungime si 26 latime si este realizata in stil corintian. Ceea ce face acest lacas de cult cu adevarat special este faptul ca picturile, realizate in stil bizantin au ca si autori pe Stefan Luchian, Constantin Artachino si Constantin Pascali, toti trei reprezentant unii dintre cei mai buni pictori romani.

Biserica Sfintii Apostoli Petru si Pavel este un foarte bun exemplu de lacas de cult pe care puteti sa il vedeti in Alexandria. Aceasta constructie monumentala are o arhitectura diferita fata de toate celelalte biserici sau manastiri din Teleorman. Ea adopta stilul bizantin, avand la baza un plan in forma de cruce si patru turle, doua mari si doua mici. Calitatea constructiei acestei biserici se poate observa de la departare, iar picturile religioase din interior si exterior sunt adevarate opere de arta. Acestea au fost realizate de Gheorge Ioanid, intre anii 1902-1904, un pictor celebru care a decorat foarte multe lacasuri de cult de-a lungul carierei sale.

Pietonalul din marmura din Alexandria arata aidoma cu cele pe care le puteti gasi in orasele italienesti ca Venetia. Acesta se intinde pe aproximativ 1 km si contine motive

Cele mai frumoase locuri din Alexandria

Desi Alexandria este un oras de-a dreptul spectaculos, nu trebuie sa il lasam sa ne distraga atentia de la celelalte perle ale Teleormanului. In jurul municipiului putem gasi o sumedenie de obiective turistice cu o importanta istorica si religioasa extraordinar de mare. Spre exemplu, Monumentul comemorativ Sarja din satul Prunaru. Acest monument a fost ridicat in cinstea celor doua sute de eroi ai Regimentului 2 Rosiori. Acesti soldati au luptat intr-una dintre cele mai importante batalii ale armatei romane din Primul Razboi Mondial. In data de 28 noiembrie 1916, acestia au participat la operatiunea denumita “Batalia pentru Bucuresti”. Din pacate, aproape intreg regimentul a fost distrus, dar supravietuitorii nu s-au predat si au continuat lupta, acestia unindu-se cu trupele care au aparat linia Marasti-Marasesti-Oituz.

Cele mai frumoase locuri din Alexandria

Langa Alexandria gasim localitatea Troianu, renumita pentru padurea de la marginea ei. Padurea Troianu este unul dintre cele mai frumoase obiective ale Teleormanului. In aceasta padure putem regasi diferite specii de stejar care sunt specifice acestei zone de silvostepa. Amatorii de trasee pot sa se plimbe pe cele amenajate in padure si sa se bucure de diversitatea naturala pe care o vor gasi la fiecare pas.

Cele mai frumoase locuri din Alexandria

De asemenea, tot pentru cei care isi doresc sa petreaca timp in natura, trebuie sa mentionam faptul ca in Teleorman se intalneste o adevarata minune naturala, rezervatia Corabia. Impartita pe doua judete, Teleorman si Olt, aceasta a fost infiintata in anul 2007 pentru a prezerva biodiversitatea salbatica din zona. Pe langa aceasta zona magnifica, putem intalni si numeroase cetati care au stat straja candva asupra meleagurilor din sudul tarii, Cetatea Verdea, Cetatea Turris si multe altele va asteapta sa le vizitati!

Comments