Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Alba Iulia este inca unul dintre celebrele orase ale Romaniei. Orasul despre care vorbim este resedinta judetului Alba si este situat pe malul raului Mures. Prima capitala a celor trei provincii romanesti (Moldova, Transilvania, Tara Romaneasca), Alba Iulia, inca dinainte de domnia lui Mihai Viteazul a avut parte de numeroase evenimente istorice, fapt ce transforma intregul oras intr-o fila de istorie graitoare.

Alba Iulia

Vremea in care este optima vizitarea acestui maret oras, este de preferat a fi una calda, insorita, incat sa va faca placere sa strabateti pe jos toate strazile si sa aflati cat mai multe despre oras in sine, istorie si locuitorii sai. Si pentru ca Alba Iulia nu duce lipsa de obiective turistice, haideti sa vedem care sunt principalele locuri in care trebuie sa ajungeti, evident dupa ce luati un mic-dejun tipic medieval intr-unul dintre renumitele restaurante din Alba Iulia ce va intampina cu o atmosfera precum cea de acum zeci si zeci de ani.

Atractii Alba Iulia

Zona istorica de baza este Cetatea Alba Iulia. Aceasta reprezinta o fortareata in stil Vauban cu sapte bastioane, in forma de stea, toate punctele de atractie turistica, fiind situate in interiorul ei, la adapost de eventualele invazii.

Locuri de vizitat in Alba Iulia

In interiorul fortaretei puteti vizita Biblioteca Batthyaneum, Celula lui Horea, Closca si Crisan, Palatul Apor, Palatul Principilor, Traseul celor trei Fortificatii, Statuia lui Mihai Viteazul, Monumentul inchinat lui Avram Iancu si Busturile Regelui Ferdinand si al Reginei Maria, iar in afara zidurilor cetatii puteti vedea Muzeul National al Unirii, unul dintre cele mai importante institutii muzeale din tara.

Palatul Principilor

In ceea ce priveste lacasurile de cult, puteti vizita Catedrala Incoronarii si Catedrala Romano-Catolica, ambele cuprinse de Cetatea Alba Carolina. Prima dintre ele este construita in stil bizantin si servea ca loc de incoronare al voievozilor valahi, iar cea de-a doua detine o arhitectura religioasa in stil romanic inegalabila ce dateaza din aceeasi perioada cu Catedrala Notre-Dame din Paris.

Obiective turistice Alba Iulia - Catedrala Incoronarii

Cele mai frumoase locuri din Alba Iulia

Daca doriti o experienta unica pe langa obiectivele turistice istorice, in zilele petrecute in orasul Alba Iulia puteti alege echitatia. Centrul de echitatie din oras pune la dispozitie sase cai pentru turisti, cai de rasa cu provenienta din Olanda, folositi zilnic si pentru ceremonialul de schimbare a garzii de la Poarta III a Cetatii.

Echitatie Alba Iulia

Pe caii de aici ii puteti mangaia, hrani si chiar clari, bineinteles sub atenta supraveghere a ingrijitorilor daca nu aveti experienta. Desi cele mai multe obiective nu sunt la mare departare unul de celalalt, aveti cu siguranta nevoie de cateva zile alocate vacantei, deoarece un weekend ar fi mult prea solicitat, iar informatiile primite prea multe pentru a le putea asimila si a va putea bucura de ceea ce aflati si vedeti.

Comments

  1. un calator
    23/09/2014 13:58
    Reply

    un oras la inaltime si multe locuri frumoase.merita vizitat