Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

2 Mai este o statiune veche de pe litoralul romanesc care atrage de ani de zile mii de turisti care se duc in aceasta statiune parca din traditie. Un specific al litoralului romanesc, aceasta este descrierea perfecta a statiuni. Statiunea a fost fondata de catre Mihail Kogalniceanu in anul 1887. Statiunea 2 Mai se afla intre Vama Veche la sud (6 km) si Mangalia la nord (5 km).

Obiective turistice 2 Mai

Obiective turistice 2 Mai – Plaja 2 Mai

Localitatea 2 Mai nu este doar o simpla comuna, in ultimii ani ea a avut un success neasteptat in randul tinerilor turisti ce au fost atrasi de atmosfera nonconformista si tarifele reduse la cazare. Plaja statiunii 2 Mai nu este amenajata sau ingrijita in mod special, dar este o plaja cu un nivel acceptabil de amenajare, nerecomandata insa celor pretentiosi. Plaja din 2 Mai este deseori ocupata de cei care isi instaleaza corturile, petrecand uneori perioade mari de timp in sezonul de vara si este marginita de Digul de Sud al Portului Comercial Mangalia si de o portiune neamenajata de litoral care comunica cu plaja de la Vama Veche. Intrarea in mare este lina, iar fundul apei este nisipos pe toata lungimea plajei.

Micul golf din 2 Mai

Statiunea 2 Mai – Cazare 2 Mai

De multi ani cunoscut ca un loc linistit in care se refugia boema bucuresteana in cautarea unor clipe linistite si discrete, cu preturi de cazare mai mici fata de alte statiuni de pe litoral. In ultimele sezoane, localitatea a cunoscut un succes neasteptat in randul tinerilor care au fost atrasi de atmosfera nonconformista si tarifele reduse la cazare si masa.

Cazare in 2 Mai

Locuri de vizitat in 2 Mai

Deasemenea au aparut si aici, ca pe tot litoralul romanesc dealtfel, o multime de vile, unele dintre ele apartinind unor figuri publice binecunoscute. Posibilitatile de agrement sunt destul de reduse, in zona sunt doar cateva localuri, majoritatea preferand ca seara sa o petreaca fie in Mangalia sau Vama Veche, fie in celelate statiuni din sudul litoralului exceptand desigur pe cei care se distreaza in stilul traditional consacrat al zonei, stand in curti la cate un pahar.

Pe timpul verii exista microbuze care trec prin 2 Mai non-stop, inclusiv noaptea, la intervale de 15 minute unul fata de celalalt.

Cazarea in 2 Mai se face numai la vile si case, in zona neexistand hoteluri. Acesta este si unul din aspectele care dau zonei farmecul sau caracteristic. Deasemeni o mare parte din turisti folosesc camparea in corturi care se amplaseaza oriunde inclusiv in curtile localnicilor care au descoperit astfel o metoda de a castiga ceva bani fara a face mari investitii. Pentru oportunitati de cazare in 2 Mai click aici.

Comments