Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Bucureștiul este un oraș plin de istorie și mister, care ascunde multe locuri interesante și neobișnuite. Iată câteva obiective turistice misterioase Bucuresti pe care le poți vizita. Ca orice oras vechi, cu o istorie ce se intinde pe mai mult de 555 de ani, Bucuresti nu are numai locuri si monumente frumoase sau fascinante ci si unele ceva mai intunecate, deasupra carora pluteste misterul.

Cu toate ca aceste locuri au povesti infricosatoare si macabre de multe ori, ele nu sunt evitate ci din contra, strang an de an zeci de turistii curiosi, cu atat mai mult cu cat sunt localnici care jura ca au fost martorii unor fenomene stranii petrecute in locurile respective. Daca veti alege ca destinatie de vacanta Romania, mai precis, capitala sa si daca sunteti pasionati de povesti inexplicabile cu fantome si vrajitoare, trebuie sa stiti catre ce locuri sa va indreptati pentru a va satisface curiozitatea.

Obiective turistice misterioase Bucuresti

Locuri si obiective turistice misterioase Bucuresti

Manastirea Chiajna. Alt loc al fenomenelor paranormale este Manastirea Chiajna ce nu a apucat sa fie sfintita. Dupa ridicare, ea a fost confundata de catre turci cu o cetate si a fost asediata iar apoi a devenit adapost al bolnavilor de ciuma, urmand ca in cele din urma sa fie abandonata si clopotul sa-i fie aruncat in Dambovita. Deoarece toti cei cu ciuma au murit dupa ce s-au adapostit aici, desi se credea ca o manastire este sfanta si ii protejeaza, oamenii au blestemat lacasul si l-au lasat in ruina. Cei mai multi localnici sustin ca in noptile cu luna plina inca se poate auzi clopotul batand, iar acest lucru, ca si moartea celor bolnavi de ciuma, se intampla datorita faptului ca manastirea nu a fost niciodata sfintita.

Manastirea Chiajna

Hotel Cismigiu. Aflat chiar in centrul capitalei, hotelul a fost un prim pas catre modernizarea orasului in stil occidental. Asa cum se astepta, a fost exploatat la maxim, fara a primi insa si imbunatatirile de care avea nevoie fapt ce a condus, dupa lunga perioada la deteriorarea sa. Dupa ce a servit drept hotel, cladirea a fost transformata in camin al studentilor la Academia de Teatru si Film. In acest timp, din pricina lipsei renovarilor, aici a avut loc un accident al carei povesti spune ca, intr-un weekend o studenta din Republica Moldova s-a prabusit in casa liftului si nu a murit pe loc. Aflata in chinuri groaznice ea a strigat dupa ajutor timp de trei ore dar nimeni nu a intervenit pentru a o salva, tanara murind intr-un final ajungand o fantoma ce bantuie si acum cladirea respectiva.

Hotel Cismigiu

Balta Vrajitoarelor. Nici vrajitoarele nu pot lipsi din povestile paranormale ale Bucurestiului. Ele se intalnesc in padurea Boldu-Creteasca, in apropierea unui mic lac de unde isi trag puterile. Povestea sustine ca aici a fost decapitat Vlad Tepes dupa ce a fost tradat de boierii din Tara Romaneasca iar locul este blestemat. S-a incercat de mai multe ori astuparea lacului cu moloz provenind de la daramaturile cutremurului din 1977 insa lacul nu a disparut sub nicio forma ci doar a inghitit inexplicabil toate gunoaiele lasate de basculate. Ceea ce face locul si mai sinistru este zvonul conforma caruia femeile ce nu doresc o sarcina pot scapa de ea cu o simpla baie in acest lac de care nicio vietutoare nu indrazneste sa se apropie.

Balta Vrajitoarelor

Casa Poporului. Cea mai mare constructie administrativa pentru uz civil din lume, nu poate fi lipsita de povesti infricosatoare. Se spune ca, in timpul constructiei sale, mai multe accidente de munca au avut loc pe santier si chiar crime, deoarece regimul comunist nu dorea ca nimeni sa stie despre camerele si tunelele secrete. Toti cei care au pierit aici si nu au fost inmormantati cum se cuvine, au devenit fantome si bantuie noaptea coridoarele imense, rupand sigilii, fluierand si pornind alarmele, sustin unii dintre angajatii de serviciu ai Palatului Parlamentului ce afirma ca stiu chiar si numele uneia dintre fantomele ce apar noaptea cerand ajutor.

Casa Poporului

Scoala Centrala. Pensionarul Domnesc de Fete numit odinioara, locul a fost folosit pentru educatie a fetelor, ce, odata ajunse aici erau inchise si obligate sa suporte severitatea, de multe ori exagerata a cadrelor didactice. Fiecare camera este impanzita de povesti care mai de care mai sinistre: multi dintre cei ce au petrecut ceva vreme in cladire spun ca se aud tipete de sub cladire, usi se deschid si inchid singure, se simt mirosuri stranii, se intampla lucruri inexplicabile si chiar peretii cladirii par a indica usi secrete zidite in graba, capete de tunel astupate sau incinte secrete dezafectate.

Scoala Centrala

Foisorul de Foc. Loc al pompierilor din Bucuresti, el este bantuit de o femeie in cautarea razbunarii ce a cazut de la etajul doi al foisorului cand incerca sa il prinda pe sotul sau, pompier de meserie, inseland-o. Dovada faptului ca foisorul este bantuit se considera a fi faptul ca in fiecare luna, in a noua zi la ora 23.30 se aprind aici lumini ciudate.

Foisorul de Foc

Orfelinatul de pe Strada Franceza. La numarul 13 si 14 de pe strada mentionata, legendele spun ca demult functiona un orfelinat ce apartinea unui om foarte rau, Stavrache Hagi Orman, ce stransese in casa sa 203 copii ai strazii. Din pacate copiii nu erau adapostiti sau protejati ci chinuiti si tinuti nemancati pana la moarte. Nici aici cei decedati in chinuri nu si-au gasit linistea, ei putand fi auziti noptile implorand dupa mancare si apa din spatele zidurilor parasite de zeci de ani.

Orfelinatul de pe Strada Franceza

Casa Vernescu. Impunatoarea vila, a fost si este in continuare un spectaculos cazino, in care cu multi ani in urma, 23 de persoane de vaza ale capitalei si-au pierdut averile, avand apoi destine tragice. Se spune ca locul este bantuit de acesti 23 de pagubiti si ca uneori se simte un miros de pucioasa in curte, ca semnal de alarma al celor ce ar vrea sa calce pragul vestitului cazino.

Casa Vernescu

Hotel Cișmigiu. Unde se zvonește că bântuie fantoma unei studente care a murit în puțul liftului în anii ’90. Mulți oameni au raportat că au auzit țipete și pași în holurile hotelului.

Foișorul de Foc. O clădire impunătoare care a servit ca turn de observație pentru pompieri. Aici se află o cameră secretă unde se presupune că au fost torturați și uciși oponenți ai regimului comunist.

Muzeul de Artă Populară Nicolae Minovici. O vilă superbă în stil neoromânesc, care adăpostește o colecție impresionantă de artă populară românească. Muzeul este înconjurat de un parc frumos, dar și de o atmosferă misterioasă, deoarece fondatorul său, Nicolae Minovici, era pasionat de ocultism și spiritism.

Cimitirul Bellu. Cel mai mare și mai vechi cimitir din București, unde sunt îngropați mulți oameni celebri și importanți din istoria României. Cimitirul este un loc plin de artă și arhitectură, dar și de povești și legende despre fantome și fenomene paranormale.

Comments

  1. Iuliana
    20/04/2015 14:46
    Reply

    Stiam de undeva povestea cu Hotelul Cismigiu si nu mai tineam minte de unde pana cand am citit ce ati scris voi… din piesa lui Tudor Chirila – Hotel Chismigiu.