Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Capitala Uruguay-ului, Montevideo, are tendinta sa fie eclipsata de vecina sa Argentiniana Buenos Aires. Insa, daca va doriti ceva diferit, trebuie sa vizitati neaparat acest oras dens care le ofera vizitatorilor sai o multime de activitati de facut.

Ce puteti face la Montevideo

Pe langa plajele superbe, puteti face shopping intr-o inchisoare sau puteti vizioneaza un film intr-o fosta inchisoare din centrul comercial Punta Carretas. Pe vremea in care inchisoarea inca functiona, in anul 1971 a avut loc o evadare celebra in care membrii unei gasti au sapat un tunel si au iesit in salonul unei case din cealalta parte a strazii. In 1994 inchisoarea a fost transformata intr-un centru comercial ce adaposteste doua sali de cinema.

Palacio Salvo, admirati designul excentric al vechiului Palat Salvo din Piata Independentei. Astazi, camerele palatului au fost transformate in apartamente pe care vizitatorii le pot inchiria in timpul unui sejur la Montevideo.

Comercial del Este, situata in holul Palatului Prezidential din Piata Independentei. Este vorba despre o incredibila reconstituire a ultimei diligente trasa de cai care a calatorit intre Montevideo si Maldonado in 1910. De departe, caii par facuti din metal insa, privind de mai aproape, va puteti da seama ca de fapt sunt facuti din scoici, oase de animale, pene, toate provenind din mediul natural pe care diligenta l-a traversat intre cele doua orase.

Statuia generalului Artigas este situata in mijlocul Pietei Independentei. Este vorba despre mausoleul unei personalitati care a facut tot posibilul ca independenta statului Uruguay sa fie posibila. Locul sau de veci din acest spatiu subteran este supravegheat in permanenta de doua garzi in uniforma, inarmate.

Obiectivele turistice din Montevideo enumerate pana acum, nu vor fi complete pana cand nu vizitati si Palacio Toaranco si Museo de Artes Decorativas, fosta casa a unei familii instarite de la inceputul secolului 20 unde puteti vizita camerele mari, decorate cu superbe opere de arta si cu mobilier francez si spaniol.

Comments

Exit mobile version