Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Despre Mongolia s-a spus de-a lungul anilor ca este locul perfect pentru cei care vor sa se regaseasca. Pacea, linistea, campiile intinse si muntii acoperiti de permafrost picteaza o imagine idilica pentru turistii care vor sa evadeze din stresul zilnic al unui oras si sa se conecteze cu natura si frumusetile acesteia. Dar ce exact face ca Mongolia sa fie o destinatie preferata pentru din ce in ce mai multi turisti in fiecare an? Localnicii o numesc Taramul Cerului Albastru datorita vastitatii sale.

Mongolia este o tara cu o suprafata considerabila, dar foarte putin dens populata. Societatea nomadica sub forma careia este organizata populatia mongoleza traieste in acest mod de aproape 1000 de ani. Majoritatea locuitorilor Mongoliei prefera sa calatoreasca de-a lungul teritoriului tarii lor impreuna cu turmele de oi pe care le detin. Viata lor este simpla, calma si concentrata pe agricultura si cresterea animalelor.

Orasele din Mongolia

Campiile intinse ale Mongoliei sunt presarate ocazional de cate un ger, acesta este un cort realizat integral din piele intoarsa, vopsita alb, sustinuta de un schelet de lemn. In interiorul unui ger, pot locui pana si la 15 persoane in acelasi timp. Dar epoca moderna a inceput sa isi arunce razele dezvoltarii si asupra Mongoliei.

Capitala acestui stat, Ulaanbaatar, a inceput sa capete interes pentru investitorii straini care injecteaza din ce in ce mai mult bani in dezvoltarea acestui oras. Ulaanbaatar devine incetul cu incetul reprezentantul anului 2017 in Mongolia, tehnologia, zgarie norii si investitorii straini lucreaza de zor pentru a aduce Mongolia in epoca moderna.

Cu toate acestea, in cazul in care nu doriti sa vizitati capitala mongoleza, nu trebuie sa va ingrijorati, veti gasi in cadrul comunitatilor nomade o suita de activitati care va vor delecta spiritul de aventurier. Mongolii sunt renumiti pentru ospitalitatea lor, acestia sunt mai mult decat doritori sa primeasca in ger-urile lor persoane straine care doresc sa incerce un stil nou de viata, macar pentru cateva zile.

Activitati in comunitatile pastorale mongoleze

Mongolii au fost dintotdeauna celebrii pentru abilitatile lor de calarie. Acestia organizeaza pentru turisti cursuri de calarie, curse si chiar ii pot invata cum sa traga cu arcurile lor traditionale de pe cal. Daca bucataria exotica va incita, atunci veti fi bucurosi sa aflati ca Mongolia ofera preparate naturale si variate pentru toti gurmanzii.

Branzeturile sunt realizate in totalitate din ingrediente naturale, afumate sau proaspete acestea pot fi un competitor rival echivalentelor lor europene. Pe langa branza, consuma si foarte multa carne, gatita conform unor metode care dateaza in urma cu aproape 1000 de ani.

Bodog este o metoda antica de gatit prin care un animal, de regula marmota, este umplut cu pietre de rau fierbinti si ingropat pentru cateva ore. Aceasta metoda da carnii un gust autentic si o face sa fie foarte frageda, un preferat in randul turistilor, dar si a localnicilor.

Tara cerului albastru va va incanta la orice pas cu magia peisajelor, dar si a oamenilor ei. Pentru toate persoanele care iubesc aventura, libertatea, pacea, dar mai ales linistea muntilor si a campiilor, Mongolia este destinatia de vacanta perfecta!

Comments

  1. Felicia
    17/07/2018 6:49
    Reply

    Mongolia chiar este o destinatie incredibla care trebuie vazuta macar o data in viata!

Exit mobile version