Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Una din cele mai frumoase manastiri din Oltenia, Manastirea Arnota este mai retrasa, situata sus pe un deal de unde aveti o priveliste deosebita asupra satului Costesti. Aici este mormantul lui Matei Basarab (1580 – 1654), domnitor al Tarii Romanesti intre anii 1632 – 1654. O excursie la manastirea Arnota va fi o binevenita lectie de istorie pentru copii, sau si pentru cei mari.

Mormantul lui Matei Basarab

Mormantul lui Matei Basarab

Manastirea a fost incadrata ca obiectiv turistic al Parcului National Buila Vanturarita, alaturi de Manastirea Bistrita si alte schituri. Ridicarea manastirii s-a desfasurat intre anii 1633 – 1644, fiind ctitorita de Matei Basarab. O placuta informativa alfata la intrarea in manastire ne spune ca: “Conform unei legende, Matei Basarab a zidit manastirea aici, deoarece, inainte de a fi domn, gasise scapare in aceste locuri pe cand era urmarit de turci”.

Cum ajung la Manastirea Arnota

Din Rimnicu Vilcea mergeti in directia Horezu – Targu Jiu pe DN67. Inainte sa ajungeti in Horezu faceti dreapta spre satul Costesti. Veti vedea indicatoare catre Manastirea Arnota aflata sus pe un deal (se ajunge pana sus cu masina, desi drumul pana acolo se urca doar cu viteza 1).

Comments