Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Manarola este un sat din Italia care face parte din Cinque Terre, ce apartine provinciei La Spezia, in Liguria. Manarola este una dintre “Cele cinci taramuri“, un loc pietros, dar si cel mai scenic, cu toate ca fiecare din cele cinci sate are farmecul sau aparte si prezinta locatii pentru fotografii arhitecturale, culturale si de peisaj. Toate fac referire la cinci sate aliniate in muntii de pe coasta de nord-vest a Italiei: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola, si Riomaggiore.

Manarola

Locuri de vizitat in Manarola

Acest cuvant inseamna de fapt ceva mult mai diferit: drumul de la moara la apa. Si, de fapt, una din cele mai importante vestigii arhitecturale din acest sat este vechea moara si presa de masline, restaurate la fosta lor glorie de catre Parcul National. In afara de asta, Manarola este deasemenea si cel mai mare producator de vinuri dintre cele cinci sate din Cinque Terre.

Alte locuri de vizitat in Manarola sunt: Biserica San Lorenzo, Spitalul Istoric San Rocco, Altarul Fecioara Sanatatii, o biserica vizitata de turisti si de pelerini deopotriva. Prima mentiune documentara istorica pentru Manarola este in anul 1273 cand, sub dominatia genovezilor, satul incepe sa evolueze, devenind unul dintre cei mai mari producatori si furnizori de masline si de vin. In acest mic sat, nu totul se reduce la patrimoniul istoric.

Pe langa restaurante si cele mai bune gelaterii din Cinque Terre, Manarola ofera si o foarte placuta zona unde se poate inota, unde turistii pot plonja in apa de pe niste stanci masive, asezate cu grija in zona. Iar turistii interesati in explorarea pesterilor, acestia trebuie sa afle ca exista numeroase pesteri subacvatice in zona respectiva. Ca si in Corniglia, nici in Manarola nu exista o plaja propriu-zisa. Pe de alta parte, a doua plaja ca marime, numita Punta Buonfiglio, este mult mai retrasa. Turistilor li se recomanda sa vina pregatiti cu racoritoare si alte necesitati.

Comments