Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

O vacanta in Malta este ideala pentru cei care vor sa vada un loc aparte, lipsit de fatadele comerciale. In Malta gasesti istorie, cultura, dar si distractie, sporturi acvatice, peisaje spectaculoase cu stanci marine si grote. In Malta cel mai usor ajungi facand rezervare prin agentii de turism. Este varianta cea mai convenabila pentru cazare si transport. Inainte sa faci rezervare informeaza-te asupra statiunilor pentru ca este mai bine sa rezervi intr-o statiune aproape de plaja, exemplu Mellieha. Coasta malteza este formata mai mult din stanci, iar plajele insumeaza aproximativ 2% din suprafata coastei.

Fiind o fosta colonie britanica, in Malta se circula pe partea stanga, iar masinile au volanul pe partea dreapta. Va fi dificil daca vrei sa inchiriezi o masina aici, in special datorita schimbarii sensului de mers dar si datorita conducatorilor maltezi care circula destul de haotic pe strazile inguste si cu multe curbe. Cel mai bine este sa mergi cu autobuzul. Autobuzele din Malta sunt aproape toate la fel, colorate, vechi si foarte dragalase, totusi functionale. In lipsa aerului conditionat, soferii merg cu usa deschisa (in cazurile fericite in care autobuzul are o astfel de usa).

Obiective turistice Malta

Aproape tot arhipelagul maltez este format din 2 culori: albastru si galben. Albastru vine de la mare, iar aici apa este foarte limpede. Galbenul provine de la calcarul din care sunt construite aproape toate cladirile si care are o substanta: globicerina care ii da aceasta culoare. In sate practic totul este facut din calcar: si casele si gardurile, strazile si bisericile. De altfel si numele Malta provine tot de la culoarea galbena: Melita, insula de miere. Limba malteza este o combinatie de italiana cu araba, deoarece Malta a fost cativa ani colonie araba. Si chiar daca maltezii sunt catolici, numele “Dumnezeu” se exprima in limba malteza “Alla”.

Malta este un arhipelag situat in mijlocul Marii Mediterane si format din 3 insule: Malta, Gozo si Comino. Cea mai turistica este insula principala, Malta. Multi considera ca cea mai frumoasa insula este Gozo, doar ca aici transportul public e mai putin primitor cu turistii, iar acest lucru iti poate da batai de cap. Cei din insula Gozo nu se considera maltezi, ci gozitani, tinand foarte mult la pastrarea identitatii lor culturale. Comino este o insula foarte mica cu doar 4 locuitori si un hotel destul de scump. Noi iti recomandam sa vizitezi ambele insule: si Malta si Gozo. Trecerea intre ele este asigurata de un ferryboat care circula in fiecare ora.

Locuri de vizitat Malta

Obiective turistice Malta

In mai toate statiunile gasesti barci sau vaporase care fac excursii la grote, in laguna albastra sau in jurul insulelor. Este un loc foarte bun pentru snorkeling: poti inota alaturi de pesti si mai mari si mai mici. Scuba-diving poti sa faci doar daca ai certificat. Acesta se obtine chiar de acolo, urmand un curs de 2 sau 3 zile (este necesar sa-ti rezervi cateva zile special pentru cursurile de scuba).

Locurile de vizitat si obiectivele turistice din Malta:

– Valletta, capitala insulei Malta.
– Fortificatii de pe timpul Cavalerilor Ioaniti – Vedere din portul Valletta.
– Turnul cu ochi si urechi – Portul Valletta.
– Portul Valletta – Grand Harbour.
– Mdina – Fosta capitala a Maltei.
– Laguna Albastra – Blue Lagoon, Comino.
– Fereastra Sfintei Maria – Santa Maria Window.
– Elephant’s rock din Malta.
– Golden Bay – Apusul de soare din Golden Bay.
– Statiunea Mellieha cu cea mai curata plaja si apa cristalina din Malta.
– Hotel Mellieha – Malta.
– Biserica din Mellieha. Satele erau destul de mici, dar bisericile mari si impunatoare.
– Biserica Sf. Iosif dintr-un sat din Malta.
– Insula Comino si Hotelul Comino din Malta.
– Popey Village, unde s-a filmat Popey Marinarul, film din anii ’80.
– Excursie cu barca pe langa tarmul insulei Malta.
– Insula Sfantului Pavel din Malta. Se spune ca acesta a naufragiat pe insula in anul 68 d. Hr. si i-a convertit pe maltezi la crestinism.
– Dingli Cliffs – Malta.
– Anemone – Malta.
– Inotand in Grota Albastra din Malta.
– Safari subacvatic in Malta.
– Temple megalitice din anul 3.000 B.C. – Gozo.
– Ramla Bay – Golful cu nisip rosu – caramiziu – Gozo.
– Plaja cu nisip rosu – caramiziu din Ramla Bay – Gozo.
– Satul din Gozo – Malta.
– Azure Window – Fereastra Albastra – Un loc excelent pentru snorkeling in Gozo.
– Inland Sea – Un golfulet intre stanci in Gozo.
– Dwejra Bay si Fungus Rock – Despre care Cavalerii Ioaniti credeau ca detine proprietati medicinale – Gozo.

Bugetul necesar pentru un sejur de 7 zile este intre 700 -900 euro / persoana.

– Transportul (avion charter) + cazare la hotel de 4 stele: 450 – 500 euro.
– O masa la restaurant / pizzerie: 15 euro.
– Abonament autobuz (7 zile): 14 euro.
– O excursie cu vaporasul: 10 – 60 euro.
– O excursie cu agentia de turism: 45 – 120 euro.
– Inchiriere umbrela de soare si 2 sezlonguri / zi: 10 euro.
– Optional cursuri de scuba diving: 250 – 270 euro.

Comments