Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Lugano este un oras aflat sudul Elvetiei, care apartine de cantonul italian Ticino fiind supranumit si Monte Carlo al Elvetiei. Orasul este inconjurat de lacul Lugano, ce se afla in patrimoniu UNESCO si de Pre-Alpii Lugano, fapt ce ofera peisaje superbe pretutindeni, alaturi de disciplina si curatenia aproape obsesiva, ce nu lipseste nici macar de pe stradutele laturalnice.

Acest orasel, foarte mult laudat, reprezinta una dintre cele mai populare destinatii turistice ale Elvetiei insa, inainte de a va aventura in acest paradis trebuie sa stiti ca, numele de Monte Carlo al Elvetiei, reflecta si preturile practicate aici, nu numai eleganta si frumuetea de care el da dovada la tot pasul.

Acomodarile sunt luxoase, chiar daca vorbim de hosteluri, pensiuni sau hoteluri, pentru o saptamana in Lugano, cu intrari la obiectivele turistice si mese la restaurant, plus cazare, trebuind sa scoateti din buzunar cel putin 1000 de euro.

In ceea ce priveste arhitectura orasului, se poate observa influenta predominant romana, stilul baroc si rococo, cu cladiri inalte impodobite cu statui si arcade specifice Italiei. Stilul modern este foarte putin vizibil, cladirile nou construite respectand cu totul arhitectura veche si calda.

Obiective turistice in Lugano

Biserica Sfanta Maria a Ingerilor. Datand din secolul al XVI lea, Biserica Ingerilor cum i se mai spune, pastreaza printre cele mai frumoase picturi murale renascentiste din Elvetia dar si un scut de cruce ramas intact pana in ziua de azi.

Muzeul Cantonal de Arta si Istorie. Dedicat in exclusiv artei, este al doilea ca si vechime din Elvetia si reuneste sub acelasi acoperis, ce odinioara era impartit in mai multe muzee de arta, istorie si stiinte.

Muzeul de Cultura. Inca din 1985 pastreaza cea mai mare parte a lucrarilor de arta apartinand lui Ticino Serge Brignoni ce au fost donate orasului la deschiderea muzeului ce a avut loc in acelasi an dar si multe alte obiecte de arta antice, etnice din domeniul antropologiei de arta si cultura.

Catedrala Sf. Laurentiu. Aici puteti admira arhitectura tipica secolelor al IX lea si al XV lea si frescele din interior semnate Ernesto Rusca.

Muzeul Herman Hesse. Acesta adaposteste atat operele si obiecte ce i-au apartinut, ce pot oferi o idee despre enigmaticul sau caracter, singuratatea spirituala si izolarea de lumea moderna ce reies si din celebrele sale carti Der Steppenwolf (Lupul de stepă), Das Glasperlenspiel (Jocul cu mărgele de sticlă) și Siddhartha.

Muzeul Ciocolatei (Shokoland). Un adevarat muzeu delicios pentru amatorii dulciurilor, Shokoland ofera o perspectiva asupra traditiei ciocolatei elvetiene si mai mult de 400 de ani de istorie a dulciuri din intreaga lume.

Parcul Civic. Un loc frumos pentru plimbare, parcul ofera si alte atractii cum ar fi superba vila Ciani, vila Favorita si Biblioteca Centrala, care intampina turistii cu o colectie impresionanta de carti si manuscrise ce ascund o mare parte din istoria tarii si a orasului.

Centrul Vechi. Fata de alte centre vechi ale oraselor, in Lugano acesta a fost transformat complet in zona de promenada, o zona in care gasiti magazine cu tot felul de produse si suveniruri, de la bine cunoscutele ceasuri, la bijuterii, haine, accesorii sau dulciuri. Alaturi de magazine veti mai gasi nelipsitele cafenele si restaurante in care puteti poposi oricand pentru a savura o cafea sau a degusta bucatele traditionale.

Pentru pasionatii de sport, in apropierea orasului exista si trasee, pentru amatori sau profesionisti, de mountain-biking, care insumeaza mai mult de 300 de km.

Comments

Exit mobile version