Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Probabil va sunt cunoscute cele mai spectaculoase locuri din lume pe care urmeaza sa vi le prezentam si avand in vedere ca sunt numai zece la numar, in decursul vietii ar trebui sa ajungeti sa le vedeti live deoarece oricate detalii ati putea cunoaste despre minunile lumii, aceste minunate destinatii de calatorie, unde nimic nu se compara cu ceea ce reprezinta ele vazute de aproape.

Cele mai spectaculoase locuri din lume

Cele mai spectaculoase locuri din lume – 10 destinatii

Birmania – Bagan. Acesta este un oras antic situat in Birmania cunoscut si sub numele de Orasul Infrangerii Inamicilor. Capitala a multor  regate, acest oras spectaculos va poate invata foarte multe taine ale razboaielor.

Birmania - Bagan

Turcia – Biblioteca Celsus. A fost construita pentru a stoca 12.000 de suluri din biblioteca antica romana si pentru a servi drept mormant guvernatorului Asiei, pe numele sau Celus. Acest loc este unul dintre putinele biblioteci romane ramase in picioare ce atesta existenta bibliotecilor publice inca din antichitate.

Turcia - Biblioteca Celsus

Grecia – Meteora. Meteora reprezinta cel mai mare complex de manastiri dupa Muntele Athos, iar ceea ce este fascinant cu adevarat la acest complex ce contine sase manastiri este faptul ca ele sunt construite pe piloni naturali de gresie.

Grecia - Meteora

Libia – Leptis Magna. Fost oras detinut de catre Imperiul Roman, inca isi pastreaza din istoria straveche in ruinele ramase ce sunt cele mai spectaculoase si bine pastrate de la Marea Mediterana. Acesta a fost fondat in anul 1100 I.Hr si a avut o importanta majora in momentul in care Cartagina devenea o mare putere a Marii Mediterane.

Libia - Leptis Magna

India – Valea Florilor. In muntii Himalaya, la mare altitudine este situata aceasta vale deosebita ce este mentionata chiar si in mitologia hindusa. Datorita splendorii sale, despre Valea Florilor se crede ca a fost locuita de zane.

India - Valea Florilor

Sri Lanka – Sigiriya. Muntele Leilor sau Sigiriya reprezinta o cetate antica construita in timpul domniei regelui Kassapa I si este aflata in mijlocul unei intregi retele de gradini uimitoare. Aceasta cetate adaposteste deasemenea si o multime de picturi antice ceea ce o face o adevarata atractie turistica.

Sri Lanka - Sigiriya

Polonia – Torun. Acesta este un oras medieval din nordul Poloniei ce este cunoscut ca loc de nastere al lui Nicolaus Copernic. Orasul dateaza din anul 1100 I.Hr cand polonezii au pus bazele sale urmand ca apoi Ordinul Cavalerilor Teutoni sa construiasca mai departe minunatul oras.

Polonia - Torun

Filipine – Terasele de Orez. Cu o vechime de 2000 de ani, Terasele de Orez au fost amenajate in muntii Ifugao de catre cei dinaintea populatiilor indigene. Faptul majestuos in aceste terase este ca ele au fost construite in mare parte manual pe o suprafata muntoasa de 10360 de km patrati si utilizeaza un sistem de irigatii antic ce porneste din padurile tropicale de deasupra lor.

Filipine - Terasele de Orez

India – Pesterile Ajanta. Aici se gasesc monumente de mari dimensiuni, spectaculoase, sculptate in piatra ce dateaza inca din secolul al doilea I.Hr si apartin culturii budiste. Pesterile au fost locuite in vremea aceea, apoi parasite pentru timp indelungat, urmand ca abia in anul 1819 sa fie redescoperite de catre un ofiter britanic.

India - Pesterile Ajanta

Spania – Turnul lui Hercule. Turnul este defapt un far aflat pe o peninsula din nord-vestul Spaniei. Impunatorul far are o inaltime uimitoare de 55 de metrii o vechime de aproape 2000 de ani  ceea ce il face cel mai vechi far roman ce este inca utilizabil.

Spania - Turnul lui Hercule

Comments