Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Orasul medieval Lucca din Toscana te tine captivat pana cand te indragostesti de acest superb oras cu ziduri de langa Marea Ligurica. Perioada de aur a orasului a fost in era Gotica de dinainte Renasterii, Lucca poseda inca multe monumente din acea perioada. Zona de cea mai mare importanta este orasul vechi, incercuita de zidurile cetatii.

Obiective turistice de vizitat in Lucca

Torre Guinigi este un turn care se gaseste chiar in centrul orasului Lucca. In varful acestui turn se afla copaci. De aici aveti o vedere panoramica superba a orasului, insa pentru a ajunge sus trebuie sa urcati multe trepte. Ca palate gasim Palazzo Ducale unde, proiectul original a fost inceput de Bartolomeo Ammannati in 1577-1582 si continuat de catre Filippo Juvarra in secolul XVIII.

Basilica San Frediano
Frediano a fost un episcop irlandez in Lucca, in prima jumatate a secolului VI. Cand Frediano a fost inmormantat in aceasta biserica, aceasta a fost redenumita Sf. Frediano si Vincenzo. La scurt timp, comunitatea canonica augustina a inceput sa creasca, acest ordin fiind recunoscut de papa Paschal II in 1104.

Biserica si-a capatat infatisarea actuala intre anii 1112-1147. In secolele XIII-XIV fatada a fost imbogatita cu un mozaic reprezentand Inaltarea Mantuitorului si pe apostoli, creata de Berlinghiero Berlinghieri. Inauntru, biserica consta in sculpturi in marmura alba. La intrare, punctul principal este cristelnita Fonte Lustrale, din secolul XII, in stil romanesc.

Duomo di San Martino
Naosul si transepturile au fost reconstruite in stil gotic in secolul XIV, iar constructia la partea vestica a fost inceputa in 1204 de catre Guido Bigarelli. Intr-o mica capela se afla cele mai pretioase moaste din Lucca: Volto Santo di Lucca. Crucifixul din lemn de cedru a fost sculptat de catre Nicodemus si a intrat miraculos in posesia orasului in 782. In catedrala se mai afla operele lui Ghirlandaio infatisand Fecioara cu Pruncul, Sf Petru, Clement, Paul si Sebastian.

Comments

Exit mobile version