Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cu siguranta stiti cum este sa ai o destinatie de vacanta la care visezi, parca dintotdeauna. Londra a fost dintotdeauna pe primele locuri in bucket list-ul destinatiilor de vacanta. Despre Londra si despre cultura engleza am putea vorbi foarte mult, insa cred ca este mai util sa va spun despre locurile care m-au impresionat si ce va recomand sa vizitati in acest oras minunat.

Obiective turistice in Londra

British Museum Londra

British Museum

Fondat in 1753 British Museum din Londra este primul muzeu national public, cel mai vechi si unul dintre cele mai impresionante si mari muzee din intreaga lume. Din acest motiv, cine doreste sa viziteze acest muzeu extraordinar ar trebui sa isi rezerve cel putin o jumatate de zi pentru a admira un numar impresionant, de peste 8 milioane de exponate ale tuturor timpurilor aflate sub acelasi acoperis. Programul de vizitare incepe la ora 10.00 si se termina la ora 17.30, intrarea fiind gratuita.

London Eye sunset

London Eye

In mod evident, capsulele din orizontul Londrei sunt unele dintre cele mai importante atractii turistice ale capitalei si nu doream sa ratez faimoasa panorama din London Eye. Daca doriti sa fiti pregatiti, se poate rezerva un pachet care sa includa intrarea la London Eye plus Madame Tussauds la pretul de £39. Coada este mare, dar nu trebuie sa va lasati descurajati pentru ca timpul de asteptare este mult mai scurt decat credeti. Vederea panoramica, desi este gri si plina de macarale, este cu adevarat impresionanta.

Tower Bridge sunset

Tower Bridge

Tower Bridge reprezinta unul dintre simbolurile Londrei si este ireal sa il vezi in fata ta dupa ce l-ai admirat pana atunci doar in poze. Pe ploaie, pe soare, ziua sau noaptea, Tower Bridge arata magnific, cu nuantele de albastru si luminile puternice. Aici se poate rezerva un loc ca sa mergeti pe podeaua de sticla de deasupra podului si veti avea ocazia sa va bucurati de o priveliste frumoasa asupra Tamisei.

Millennium Bridge Londra

Millennium Bridge

Fata de Tower Bridge, Millennium Bridge este un pod mai modest si are un aer mai modern, poate si din cauza ca duce spre Tate Modern. In fata galeriei este un spatiu deschis unde puteti sa prindeti destul de des cantareti care sustin live cover-uri ale unor melodii clasice, in cel mai frumos mod.

Tate Modern Londra

Tate Modern

Londra are o sumedenie de muzee, precum British Museum, Science Museum, National Gallery, National History Museum, insa Tate Modern are un farmec aparte. Galeria de arta moderna este situata in cladirea Bankside Power Station si expune colectii de arta inca din 1900 si pana in prezent. Tate Modern este un loc fascinant de vazut.

Tower of London flowers

Tower of London

Situat pe malul Tamisei, celebrul Tower of London impreuna cu istoria sa extrem de bogata, reprezinta unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat in Londra. Toamna, curtea interioara are un farmec aparte. Copacii sunt aurii si isi lasa frunzele sa cada in iarba proaspat taiata, miroase a cidru, aerul este racoros si pe stradute se plimba clase de elevi care par ca vin de la Hogwarts. Din cand in cand incep mici pasaje din piese de teatru in cadrul carora puteti invata despre istoria Angliei. Biletul de intrare costa £25 daca il cumparati direct de la Tower of London.

University of Greenwich

Greenwich

Cum sa ajungi in Londra si sa ratezi o vizita la meridianul zero? Intregul complex Greenwich este de-a dreptul fermecator. Dupa o plimbare cu vaporul pe Tamisa, se ajunge la districtul Greenwich de pe malul raului, care face parte dintr-o cu totul alta poveste. Cartierul arata ca un orasel cu muzee maritime, casute cochete si un parc mare, care te conduce spre observator si meridianul zero, care desparte estul de vest.

Buckingham Palace London

Buckingham Palace

Una dintre principalele activitati pe care trebuie sa le bifati cand sunteti in Londra este schimbul de garda de la Palatul Buckingham. Este o ceremonie cu fast, multa lume prezenta si merita sa o urmariti macar o data in viata. Ceremonia de schimbare a garzii are loc o data la doua zile, la ora 11:30, asadar trebuie sa cautati programul de schimbare al garzilor si veti avea ocazia, impreuna cu mii de turisti, sa urmariti garda reginei, imbracata in uniforma specific englezeasca, care face un spectacol regal in fata portii palatului. Fanfara canta, garzile marsaluiesc in toate directiile, pe cai sau in formatiile specifice, si veti simti cu adevarat ca sunteti in Londra.

Comments