Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Daca esti pasionat de lumea subacvatica si vrei sa explorezi acest habitat plin cu vietuitoare interesante, arunca o privire pe urmatoarea lista de destinatii, poate te hotarasti unde sa-ti petreci concediul anul acesta. Scufundarile iti ofera sansa descoperirii unui intreg univers nou, al pestilor, al lacurilor si al florei si faunei marine. Experienta de aici se poate transforma in cea mai minunata aventura de pana acum!

Marea Bariera de Corali – Australia

Marea Bariera de Corali adaposteste cel mai mare recif din lume, acesta se intinde pe o distanta de 2.600 km de-a lungul coastei Queensland. Cuprinde aproximativ 3.000 de recife si 900 de insule, care se vad extraordinar inclusiv din spatiu. Este un loc de vis pentru a explora viata de sub apa atat pentru incepatori, cat si pentru scafandrii profesionisti.

Cele mai spectaculoase colectii cuprind gradini de corali, de peste 400 de soiuri diferite, precum si bureti, pisici de mare si delfini, peste 1.500 de specii de peste, mai mult de 200 de tipuri de pasari, broaste testoase si scoici uriase. Mai mult, poti vedea balene cu cocoasa si cateva specii pe cale de disparitie. Marea Bariera de Corali este “buletinul scafandrilor” si un loc care trebuie neaparat vazut daca iti place lumea subacvatica.

Insula Cozumel – Mexic

Nu intamplator, insula Cozumel de pe coasta de est a peninsulei Yucatan este numita si “paradisul recifelor“. Este o zona cu 19 locuri renumite pentru scufundari, cu ape line pline de crabi, homari si pesti multicolori. Poti sa faci scufundari atat in timpul zilei, cat si noaptea, daca esti mai experimentat.

In afara de insula Cozumel din Mexic, care este principalul punct de atractie din zona, din cauza locurilor pentru scufundari, mai este si oraselul San Miguel. Acesta ofera o varietate mare de locuri de cazare pentru toate buzunarele, restaurante de toate felurile, ba mai mult, este recunoscut chiar si pentru viata de noapte foarte activa.

Insula Utila – Honduras

Daca vrei sa faci scufundari intr-o zona care pare neexplorata, Utila este destinatia ideala deoarece este cea mai mica insula din Golful Honduras. Are 11 km lungime si 4 km latime si este nepopulata.

Este inconjurata de ape cristaline, pline de recife de corali, pesteri si epave scufundate, ba mai mult intr-o plimbare obisnuita ai sanse sa intalnesti chiar si rechini si balene inofensive.

Arhipelagul Indonezian – Indonezia

80.000 km de coasta, 17.000 insule, peste 3.000 de specii de pesti si aproximativ 600 de tipuri de corali. Aceasta este oferta din Indonezia pentru scafandrii de toate nivelurile, cu mai multe sau cu mai putine cunostinte.

Este cel mai mare arhipelag din lume, care detine undeva la 15% din recifele de corali din lume. Cele mai populare locuri sunt insulele tropicale din Bali, Komodo si Lombok, care concureaza pentru cele mai bune destinatii din lume pentru scufundari.

Bariera de Corali – Belize

Este o tara mica din Caraibe, care atrage de la oameni pasionati pentru viata din mare, pana la scafandrii experimentati. Zona are cel mai bine conservat ecosistem marin din lume si este un fel de Mecca scafandrilor.

Daca ajungi sa te scufunzi in apa cristalina din aceste locuri, poti vedea mai multe tipuri de rechini, recife de corali si multe alte vietuitoare interesante si viu colorate. Bariera de Corali din Belize este formata din 127 locuri minunate, de pe diferite insule.

Un sfat: achizitioneaza-ti un aparat de fotografiat subacvatic. Ceea ce vei vedea va merita cu siguranta aratat si altora!

Comments

Exit mobile version