Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Tinand cont ca o vacanta nu trebuie sa fie peste granitele tarii pentru a reprezenta o experienta inedita sau relaxanta, ne-am gandit sa alcatuim un scurt top al celor mai frumoase destinatii si obiective turistice Romania in care sa va prezentam locuri interesante, in care va puteti plimba si petrece cateva zile, departe de stres.

Chiar daca niciunul nu atinge dimensiunile sau diversitatea capitalei, ele ascund o multime de peisaje frumoase, atractii turistice si o complet alta atmosfera, ce va ajuta sa va deconectati cu totul de la rutina zilnica, permitandu-va sa va bucurati in tihna de tot ceea ce intalniti.

Obiective turistice Romania

Obiective turistice Romania

Sighisoara. Acest orasel mereu va duce cu gandul  la zona cetatii, zona veche a orasului, unde aveti de vizitat Turnul cu ceas, Biserica din Deal si Cimitirul Evanghelic care, cu siguranta va uimi prin aspectul sau gotic, pietrele de mormant vechi si copacii ce umbresc cavourile alcatuind un decor parca rupt din clasicele filme cu vampiri. Si in Sighisoara are loc anual un festival, cel de Muzica Medievala, dar si multe alte concerte tentante.

Sighisioara

Sibiu. Desi acum cativa ani orasul nu era prea ingrijit si timpul ce trecuse peste el ii ascundea adevaratele valori, mai ales in ceea ce priveste partea sa veche, in ziua de azi, dupa o multime de schimbari si restaurari, Sibiul reprezinta o adevarata splendoare de oras, asemanator celor din Austria.

Daca sunteti aici, iata cateva locuri de vizitat din Sibiu pe care nu trebuie sa le ratati: Piata Mare, Muzeul Brukenthal, Biserica Evanghelica si Muzeul Ceramicii, iar pentru plimbari in aer liber puteti merge la Dumbrava, ce adaposteste Muzeul Satului si Gradina Zoologica a Sibiului. In perioada verii orasul gazduieste si un festival rock Artmania ce, an de an are invitati dintre cei mai cunoscuti si indragiti in intreaga lume.

Sibiu

Cetatea Rasnov. Este un loc prin care merita sa treceti pentru a admira Cetatea ce, acum dupa restaurari, arata mult mai bine ca inainte. Pentru ca locul ce merita vazut este destul de restrans, cel mai bine este sa veniti in aceasta zona in timpul Festivalului de Film Istoric sau al Rockstdat Extreme Fest daca sunteti amator al muzicii rock.

Rasnov

Maramures. Farmecul sau nu consta in lux si opulenta ci dimpotriva, in salte modeste, parca uitate de lume in care inca oamenii poarta costume populare, te intampina cu voie buna, palinca si muzica traditionala. Este un loc in care ceasul pare ca sta in loc, oferindu-va pretioasa sansa de a va bucura si relaxa pierzand cu totul notiunea timpului.

Aici aveti de vazut satul Budesti, unde se afla Biserica din Josani si Biserica din Susani, precum si zalele lui Pintea si o colectie de icoane din secolele XVIII-IX, satul Barsan, impreuna cu complexul de Manastiri Barsana si satul Dragomiresti unde veti gasi Muzeul Tarancii Romane, unic in intreaga lume. August este cea mai buna luna pentru a vizita Maramuresul deoarece aveti ocazia sa participati la Serbarile de Sf. Maria, una dintre cele mai mari sarbatori tinute acolo.

Maramures

Transfagarasan. Despre traseul de aici nu se pot spune prea multe. Trebuie sa fiti la fata locului pentru a va da seama de cat de spectaculos este el. 

Transfagarasan

Daca va tenteaza o plimbare plina de aventura pe Serpentinele Transfagarasene dar si peisajele deosebite cu turme pe coline si petice de zapada, aici trebuie sa veniti, cu avertizarea prealabila de a verifica daca este deschis circulatiei, iar daca nu este, sa nu incercati sa-i contraziceti pe cei de la Top Gear ce nu au indraznit sa se aventureze pe acest drum in conditii meteo nefavorabile.

Comments