Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

In ciuda situarii idilice la malul Marii Adriatice, in partea de nord a Greciei si in apropiere de Italia, Albania a ramas, pentru multi din noi, o tara corupta si periculoasa, la fel ca majoritatea tarilor din Balcani. Cu toate, acesta, Albania dispune de o multime de atractii de vizitat. Persoanele iubitoare de natura salbatica, istorie, farmec si aer mediteranean ar trebui sa viziteze Albania.

Locuri de vizitat in Albania

Berat este un oras situat pe malul raului Osum, in inima Albaniei. Fortareata Kalaja este principala atractie a orasului Berat. Orasul adaposteste o multime de castele, biserici si moschei ce merita o vizita. Berat este supranumit “orasul celor o mie de ferestre” datorita caselor sale tipice cu ferestre mari.

Locuri de vizitat in Albania – Riviera albaneza

In partea de sud-vest a tarii se afla litoralul albanez care poate fi comparat cu Riviera italiana. Diferenta este ca Riviera albaneza este mult mai linistita si mai putin populata. Plajele mici ii invita pe turisti la balaceala si la relaxare.

Riviera Albaneza

Apollonia reprezinta ruinele unui vechi oras grecesc, numit dupa zeul Apollon. Apollonia era unul din cele mai mari si mai importante orase din Antichitate. Ruinele sunt inca impresionante si stau marturie splendorii din trecut. Vestigiile celui mai mare parc arheologic din Albania se pot vizita.

Apollonia

Durres este un oras situat pe coasta Albaniei si este cel mai important oras portuar din Albania. Si nu numai din punct de vedere economic, ci si cultural. Pe tot parcursul anului se organizeaza la Durres o multime de evenimente culturale si festivale. Datorita amfiteatrului sau, una din cele mai importante atractii din oras, al doilea oras albanez ca marime, este extrem de cautat.

Tirana

Tirana este capitala Albaniei si totodata epicentrul economic si politic al tarii. Adaposteste o multime de cladiri importante precum Parlamentul si Guvernul. De-a lungul vremii, incepand cu anul 1920 de cand este capitala, Tirana a devenit un adevarat centru cultural si modern, cu o arhitectura superba.

Comments