Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Iași este un oraș plin de istorie, cultură și frumusețe, care merită vizitat cel puțin o dată în viață. Așadar, dacă vrei să descoperi locuri ciudate de vizitat în Iași, iată câteva sugestii care credem ca îti vor stârni curiozitatea:

Muzeul de Anatomie: este un muzeu unic în România, care expune peste 3000 de piese anatomice umane și animale, conservate prin diferite metode si poate fi considerat un loc ciudat de vizitat în Iași. Aici poți vedea schelete, organe, fetuși, mumii și alte curiozități care îți vor arăta frumusețea și complexitatea corpului viu.

Cimitirul Eternitatea: este cel mai mare cimitir din Iași și un loc plin de istorie și emoție. Aici sunt înmormântați oameni celebri din literatură, artă, știință și politică, precum Mihai Eminescu, Ion Creangă, George Enescu sau Alexandru Ioan Cuza. De asemenea, aici se află și Monumentul Eroilor Martiri din Decembrie 1989, ridicat în memoria celor care au murit în timpul Revoluției.

Muzeul de Istorie Naturală: este cel mai vechi muzeu de acest gen din România, fondat în 1834. Aici poți admira o colecție impresionantă de animale și plante din toate colțurile lumii, precum și fosile și minerale. Unul dintre cele mai ciudate exponate este un elefant pitic din Sicilia, care a trăit acum 125.000 de ani.

Locuri ciudate de vizitat în Iași

Casa Dosoftei: este o clădire veche din secolul al XVII-lea, care a aparținut lui Dosoftei, un important mitropolit și scriitor al Moldovei. Aici poți vizita Muzeul Literaturii Române, care expune documente și obiecte legate de viața și opera lui Dosoftei și a altor scriitori români. De asemenea, poți vedea o copie a Bibliei de la București, prima carte tipărită în limba română.

Muzeul Universității „Alexandru Ioan Cuza”: este un muzeu situat în clădirea principală a universității, care prezintă istoria și evoluția celei mai vechi instituții de învățământ superior din România. Aici poți vedea sălile unde au studiat personalități marcante ale culturii românești, precum Mihai Eminescu, Ion Creangă sau Vasile Alecsandri. De asemenea, poți admira Aula Magna, o sală somptuoasă cu picturi murale și candelabre de cristal.

Obiective turistice și locuri ciudate de vizitat în Iași

În Iași există multe locații neobișnuite care pot fi vizitate de cei curioși și aventuroși. Iată încă câteva exemple:

Muzeul de Istorie a Farmaciei: este un muzeu situat într-o clădire veche din secolul al XVIII-lea, care a fost prima farmacie din Iași. Aici poți vedea o colecție de obiecte și documente legate de istoria farmaciei și a medicinei, precum și o reconstituire a unei farmacii din secolul al XIX-lea.

Muzeul Păpușilor: este un muzeu unic în România, care expune peste 1000 de păpuși din toate colțurile lumii, realizate din diverse materiale și tehnici. Aici poți admira păpuși tradiționale, păpuși de teatru, păpuși de colecție și păpuși animate.

Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism: este un muzeum situat într-un apartament din blocul T3 al Universității „Alexandru Ioan Cuza”. Aici poți vedea cum arăta viața cotidiană a românilor în perioada comunistă, prin obiecte și imagini care ilustrează aspecte precum alimentația, educația, divertismentul sau propaganda.

Muzeul Vieții Cotidiene în Comunism din Iasi

Muzeul Cărămizilor: este un muzeu situat într-o fostă fabrică de cărămizi din cartierul Nicolina. Aici poți vedea o colecție de cărămizi vechi și noi, precum și alte obiecte legate de istoria și tehnologia fabricării cărămizilor.

Muzeul Pâinii: este un muzeu situat într-o brutărie tradițională din satul Ruginoasa. Aici poți vedea cum se face pâinea la cuptorul cu lemne, precum și alte produse de panificație. De asemenea, poți degusta pâinea proaspătă și alte specialități locale.

Acestea sunt doar câteva dintre locurile ciudate de vizitat în Iași. Sper că v-am stârnit interesul și v-ați dori să le descoperiți.

Comments