Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Pentru multi dintre noi, unul dintre cele mai importante momente din an este concediul de vara, la malul marii. Visam si il planificam cu luni inainte, iar ziua in care trebuie sa plecam este mai importanta decat toate sarbatorile la un loc. Anul acesta minunata zi poate fi la finalul lui septembrie, iar in cateva ore se poate ajunge la malul marii Adriatice intr-o fermecatoare statiune italieneasca numita Lignano.

Cum se ajunge in Lignano

Dupa un zbor de aproximativ o ora si jumatate, se aterizeaza pe micutul aeroport din Treviso. De acolo mai este cale lunga pana la destinatie, dar drumul este frumos asa ca nu conteaza foarte mult. Stim ca poate suna foarte complicat, dar se pot afla o sumedenie de informatii utile chiar la aeroport, de undeva veti lua si biletul pentru primul autobuz.

Drumul dureaza aproximativ patru ore, cu opririle de rigoare, dar autobuzele trec printr-o multime de orasele si sate fermecatoare, asa ca aveti ocazia de a vedea si latura mai putin turistica a Italiei. La final, se va ajunge seara in Lignano, iar primul lucru pe care il puteti face este sa va cazati, bineinteles, iar apoi sa vedeti marea.

Lignano se afla pe coasta de nord-est a Italiei, in capatul unei mici peninsule, la aproximativ 100 de kilometri de Venetia si 95 de kilometri de Trieste. Numele complet al statiunii este Lignano Sabbiadoro, dar peninsula are alte doua zone cunoscute sub numele de Lignano Pineta si Lignano Riviera. Peninsula nu este foarte mare si se poate parcurge chiar si pe jos, daca sunteti dispusi sa faceti putin efort.

Lignano Sabbiadoro

Principala atractie a statiunii Lignano este bineinteles marea. Plaja este uriasa, se intinde pe 8 kilometri de la raul Tagliamento la laguna Marano, si are nisip fin (Sabbiadoro inseamna “nisip auriu”). Aici turistii au nenumarate facilitati, de la sezlonguri cu umbrele ce pot fi inchiriate pe zi, saptamana sau chiar luna, la diferite spatii de joaca pentru copii, cursuri de zumba, competitii sportive si multe altele.

Bineinteles, daca vreti doar sa va bucurati de mare si plaja, puteti face acest lucru neperturbati si fara a fi nevoit sa scoateti din buzunar vreun cent. Marea Adriatica este una dintre cele mai frumoase mari, pentru ca de fiecare data este calda si cu putine valuri, perfecta pentru inotat. Si in acest an speram sa o gasiti la fel!

Comments

Exit mobile version