Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Pe raul Arges, cam pe o lungime de 28 km este localizat Lacul Vidraru. De fapt, este situat intre munti Funtii si muntii Ghitu. Lacul de acumulare Vidraru are 465 milioane metri cubi de apa, o lungime de 10,3 km si o latime de 2,2 km. Cunoscut si sub numele de “bijuterie inginereasca”, barajul Vidraru a ocupat initial locul cinci in Europa, iar astazi ocupa locul noua.

Lacul Vidraru

Intre 1961 si 1966 s-a construit Barajul Vidraru, fiind nevoie de de numeroase sacrificii omenesti. In plus, pentru finalizarea lui se spune ca s-au forat galerii subterane de 42 km, s-au escalavat peste un milion jumatate de roca (majoritatea fiind in subteran), s-au turnat 930.000 metri cubi de beton si s-au montat peste sase mii tone de echipamanete electromecanice.

Barajul Vidraru

Barajul Vidraru – Lacul Vidraru

Barajul Vidraru este din beton cu dubla curbura, fiind tranversat de noua galerii orizontale interioare. Se sprijina pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru. Pe linia barajului Vidraru, in varful unui turn se gaseste Prometeul gigantic, un monument al electricitatii, realizat de sculptorul Constantin Popovici. Apa lacului Vidraru este folosita in principal pentru producerea energiei electrice.

Partea stanga a barajului este urmarita de DN7c, in timp ce pe partea drapata DN7d, un drum mai linistit, dar cu un grad de deterioara avansat. Acest drum este unul ales in special de motociclisti. Este un baraj luminat electric noaptea, astfel incat se poate observa chiar si avionul.

Barajul Vidraru este si un loc de agrement. Aici s-a amenajat si cea mai inalta pista de lansare pentru bungee jumping. Destinat doar in sezonul estival, impatimitii sportului extrem pot sari cu coarda elastica de la 166 metri. Pe lac se poate face o mica croaziera sau va puteti plimba cu hidrobicicleta sau pur si simpul cu barca. Atat vara cat si iarna, cadrul barajului Vidraru este unul mirific.

Comments