Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Pentru ca orice forma de turism este importanta, atat cel traditional cat si cel religios, turistii ce calatoresc cu scopul de a admira manastiri si biserici sau de a se ruga la moastele diferitilor sfinti, trebuie sa fie si ei la fel de bine informati ca oricare alti turisti ce viziteaza o destinatie in alte scopuri, pentru a se relaxa sau admira muzee, monumente, edificii istorice, etc.

Si pentru ca Bucurestiul, este o importanta destinatie turistica a Romaniei, una dinte cele mai accesate zone, atat pentru turistii credinciosi cat si de cei ce vin cu diferite alte obiective, va vom prezenta cele mai importante lacasuri de cult pe care le puteti admira aici, deoarece istoria pe care o detin si splendoarea lor nu poate trece neobservata de catre niciun musafir, fie el mai credincios sau nu.

Lacasuri de cult Bucuresti

Manastiri Bucuresti

Patriarhia Romana. Inceputa inca din timpul domniei voievodului Constantin Matei Basarab si terminata abia in timpul domniei urmasului sau Radu Leon, aceasta poarta hramul  Sf. Constantin si Elena si adaposteste racla de argint a Sf. Dimitrie Basarabov. Fiind catalogata drept biserica, in anul 1669 ea a primit rangul de Mitropolie devenind astfel cel mai important lacas de cult din capitala.

Patriarhia Romana

Manastirea Stavropoleos. Un monument ortodox cu puternice influente ale artei brancovenesti tarzii ce poarta hramul Sf. Mihail si Gavril, aceasta este situata in spatele Muzeului National de Istorie si a fost construita de calugarul grec Ioanichie ce se stabilise pe aceste meleaguri acum aproape 300 de ani.

Manastirea Stavropoleos

Manastirea Plumbuita. Datand din anul 1560, manastirea a fost ridicata la ordinul voievodului Petru cel Tanar, urmand sa fie terminata abia in timpul domniei lui Mihnea Turcitul. Este una dintre manastirile ortodoxe de calugari si poarta hramul Nasterea Sf. Ioan Botezatorul, fiind un monument de referinta, datorita pozitiei sale strategice care a facut-o de-a lungul timpului un element cheie in apararea orasului dar si a faptului ca a adapostit prima tiparnita din Bucuresti.

Manastirea Plumbuita

Manastirea Antim. Singura ridicata in secolul al XVIII lea cu planul in forma treflata, poarta hramul Sf.Nicolae si este resedinta a episcopilor vicari patriarhali. Manastirea are forma unei cetati cu biserica in centru, chiliile sunt asezate de-a lungul laturilor patratului ce formeaza curtea iar la fiecare colt se gaseste cate un turnulet.

Manastirea Antim

Schitul Darvari. Aflata pe strada cu acelasi nume din capitala, biserica ce poarta hramul Invierea Sf. Lazar a fost intai una din lemn fara turla, fiind la mult timp de la constructie restaurata si pictata in stil neo-bizantin, in fresca. Desi a fost de mai multe ori inchisa, in momentul de fata este din nou locuita si poate fi vizitata de catre turisti.

Schitul Darvari

Manastirea Radu Voda. Manastirea dateaza din anul 1508 si poarta hramul Sf. Nectarie si Sf. Treime gazduind de-a lungul timpului prima biblioteca din Bucuresti, Seminarul Mitropoliei si Scoala Franceza fapt ce o face nu numai o manastire ci un adevarat monument istoric.

Manastirea Radu Voda

Manastirea Christiana. Un monument recent, construit in anul 1992 la initiativa doctorului Pavel Chirila, acest lacas s-a dorit a fi un complex medico-eclesiastic care sa cuprinda o manastire, o policlinica si patru clinici specializate. In timp, in curtea manastirii s-a mai facut si un asezamant social pentru batrane, ceea ce transforma manastirea intr-un adevarat lacas binefacator.

Manastirea Christiana

Biserica Curtea Veche. Cu toate ca nu este incadrata la manastiri, trebuie mentionata, fiind cea mai veche biserica din oras, purtatoare a hramului Buna Vestire si Sf. Anton. A fost ridicata in anul 1545 de catre Mircea Ciobanul pe strada Lipscani si a reprezentat pentru multe secole locul de incoronare al domnitorilor Tarii Romanesti.

Biserica Curtea Veche

Comments