Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Kavala este un amfiteatru plin de viata. A fost venerat atat de vizitatori, cat si de cuceritori. Din acest motiv fiecare in parte i-a lasat si cate un dar: drumurile stramte din Palia Poli (Orasul Vechi), Cetatea, depozitele istorice de tutun, tavernele cu specific pescaresc sau centrul comercial modern. Kavala are o populatie de 63.774 de locuitori, este principalul port maritim din aceasta zona, capitala a prefecturii Kavala, reprezentand deasemenea si o importanta destinatie turistica a Greciei, fiind un oras plin de viata, ce va poate distra si totodata conduce si spre Thassos, o alta insula superba a Greciei.

Obiective turistice Kavala

Kavala este un oras foarte dezvoltat si foarte modern, care a conservat in acelasi timp numeroase din vestigiile trecutului. Orasul reprezinta punctual de pornire al crestinismului pentru Grecia si pentru Europa. Aici a calcat pentru intaia oara Apostolul Pavel in anul 49 d.Hr. Vindecarea unei tinere, a cauzat incarcerarea Apostulului Pavel intr-o cladire. Crestinii au amenajat aici un mic templu care a fost descoperit in urma cercetarilor efectuate de Scoala Franceza de Arheologie.

Sacralitatea acestui spatiu este data de ruinele a patru biserici paleocrestine. In cea mai mare dintre aceste bazilici, pe 29 iunie se sarbatoreste protectorul orasului Kavala, Apostolul Pavel si se oficiaza o vecernie solemna.

Orasul Kavala este renumit ca destinatie turistica pentru tavernele sale cu specific pescaresc. O multitudine de manifestari culturale sunt organizate indeosebi in perioada de vara. Festivalul International Cosmopolis care se desfasoara in Palia Poli (Orasul Vechi) din Kavala reprezinta o ocazie remarcabila de a face cunostinta cu diverse culturi din intreaga lume prin participarea unor ansambluri muzicale si de dans, prezentari de gustari nationale, cinema, expozitii si un street bazaar policrom cu chioscuri representative ale tarilor participante.

Kavala Grecia

Locuri de vizitat in Kavala

In Keramoti este gazduit festivalul “Pe malul marii” la care participa mari vedete ale muzicii elene. Spectacole de teatru, concerte, prezentari de carti si expozitii artistice, justifica pe deplin titlul pe care il poarta orasul Kavala si anume de centru regional cultural.

Kavala

Muntele Pangeon joaca un rol deosebit de important in istoria regiunii. Aici, Tucidide detinea in proprietatea sa bogate zacaminte metalifere si se spune, ca in aceasta regiune a scris istoria razboiului Peloponeziac. La inceputul secolului XX, si-au facut aparitia imensele depozite de tutun, precum si cladiri grandioase si case luxoase care au conferit orasului Kavala titlul de oras cosmopolit.

Obiective turistice Kavala

Apeductul Roman a fost construit de Soliman Magnificul in secolul 16. Acesta era folosit pentru a aduce apa proaspata pentru locuitorii urbei.

Apeductul Roman

Biserica Sf. Nicolae construita in cinstea Apostolului Pavel, unde se pastreaza mozaicul cu titlul ”Pasul Apostolului”, lucrare a pictorului Vlasios Tsotsonis si a artistului de mozaic Pino Pastorutti.

Biserica Sf. Nicolae

Muzeul Tutunului unde este expus un material fotografic rar, diverse acte din tranzactii comerciale efectuate si echipament ethnic din acea perioada.

Muzeul Tutunului

Muzeul Arheologic din Kavala unde aveti prilejul de a admira colectiile de descoperiri preistorice aduse la lumina zilei in urma unor sapaturi desfasurate.

Muzeul Arheologic

Cetatea din Kavala cu fortaretele sale initiale si ulterioare.

Cetatea din Kavala

Palia Poli (Orasul Vechi) cu stradutele sale inguste ideal pentru plimbari de seara.

Palia Poli

Cele mai bune hoteluri din Kavala

Hotel  Esperia de trei stele,  ofera vedere la mare si acces imediat la centrul orasului fiind deasemenea aproape de plaja insorita.

Hotel  Philoxenia de trei stele, se afla ceva mai departe de centru insa va intampina cu o arhitectura traditionala si un peisaj deosebit datorita pinilor ce inconjoara hotelul, ne lipsindu-i  insa , nici vederea la mare dar si la munte.

Airotel Galaxy de patru stele, este situat central si dispune, pe langa restul facilitatilor  obinuite ale unui hotel, de terasa cu o vedere incredibila la mare si oras datorita inaltimii sale.

Airotel Galaxy

Hotel Egnatia de patru stele, ofera liniste si relaxare turistilor sai, gasindu-se in partea mai linistita a orasului insa nu foarte departe de centru, aici putand sa ajungeti usor, fara a apela la masina.

Hotel Imaret  de cinci stele este situat intr-un monument istoric si imbina arhitectura moderna, luxurianta cu cea originar otomana, oferind turistilor atat confort si lux cat si o impresionanta panorama asupra orasului si a marii.

Sfaturi utile pentru cumparaturi in Kavala

Cum nu se poate sa plecati din vacanta fara a face si cateva cumparaturi de suveniruri sau alte produse care v-au atras atentia sau de care aveati nevoie, trebuie sa stiti ca in Kavala oferta este generoasa pentru orice buzunar.

In Centrul Orasului veti gasi atat magazine ale brandurilor cunoscute cat si magazine locale, mai ieftine si, sa nu uitam foarte, foarte multe tarabe cu suveniruri si diverse jucarioare.

In privinta cumparaturilor din Bazaar,  daca un lucru v-a placut foarte mult insa pretul vi se pare mare, nu renuntati! Ca si in Turcia, va puteti tocmi fara nicio rusine deoarece functioneaza destul de bine aceasta modalitate de a obtine reduceri, chiar si acolo unde nu sunt, iar daca puteti economisi, de ce nu?!

Comments