Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Descoperiti obiective turistice Japonia, tara soarelui rasare ce ofera turistilor care o viziteaza unele dintre cele mai exotice si incredibile atractii turistice din lume si este cu siguranta o destinatie de vacanta de neuitat. Oricine ajunge pe aceste meleaguri nipone trebuie sa tina cont de faptul ca limba este greu de invatat, lucru foarte dificil pentru turisti, majoritatea localnicilor vorbind doar japoneza. Echipa de la destinatii.info va ajuta sa descoperiti in cadrul acestui articol cele mai frumoase locuri de vizitat din Japonia.

Obiective turistice Japonia

Obiective turistice Japonia – Locuri de vizitat in Japonia

Palatul Imperial din Kyoto
Prima mentiune ii revine Palatului Imperial din Kyoto (Kyoto Gosho), resedinta Familiei Imperiale pana in anul 1868, cand capitala s-a mutat la Tokyo. Palatul este un loc impresionant, care poate fi admirat din Parcul Imperial din Kyoto, unde Gradina Imperiala este unul dintre simbolurile nationale ale Japoniei. Aici se poate admira arhitectura deosebita impreuna cu unele dintre cele mai valoroase opere de arta traditionala nipone.

Kyoto Gosho Japan

Templul Kinkaku-Ji
Initial templul a fost construit pentru a-i servi shogunului Ashikaga Yoshimitsu drept vila personala pentru pensie, adica un fel de azil personal. Fiul sau l-a convertit in templu Zen al scolii Rinzai. Templul a ars de doua ori in secolul XV, si o data in anul 1950. Cele doua etaje superioare ale templului sunt acoperite cu un strat de aur veritabil. Ultima restaurare terminandu-se in 2003 a fost soldata cu aplicarea unui strat gros si rezistent de aur decat cele originale. Templul este asezat intr-un decor superb, iar punctul de belvedere surprinde Lacul Oglinda (Kyoko-chi in japoneza), care asa cum ii spune si numele, dubleaza imaginea templului.

Tara soarelui rasare

Castelul Himeji
Numit si Himeji-jo, castelul nipon alb construit in intregime din lemn si gips, impreuna cu zidul sau de aparare, ce pare desprins din povestile cu samurai, este inconjurat de un sant de aparare cu apa in care inoata pesti aurii este locul unde puteti vedea unde traiau vestitii razboinici impreuna cu familiile lor.

Matsumoto castle Japan

Castelul Matsumoto
Cunoscut pe plan local si sub denumirea de Matsumotojo, constructia numita hirajiro reflecta atat de bine cultura nipona incat parca face ca timpul sa stea pe loc. Castelul impreuna cu cele doua turnuri ale sale au fost ridicate intre anii 1592 si 1614, beneficiind de un complex de aparare foarte complex intrucat in acea perioada pacea in Japonia nu prea exista decat pentru peroade foarte scurte de timp. Castelul si-a pastrat decoratiunile interioare de lemn si lucrarile exterioare de piatra originale inca din secolul XVI, facand din acesta parte din patrimoniul tarii, fiind inclus pe lista Comorilor Nationale Japoneze.

Castelul Hikone
Una din cele mai faimoase cladiri din prefectura Shiga, castelul Hikone, unul dintre cele mai vechi constructii originale din Japonia este un monument impresionant. Turnul a fost construit in 1575 ca parte a Castelului Otsu dar a fost mutat in Hikone de catre clanul Li. Constructia a fost terminata in anul 1622.

Templul Kiyomizu-Dera
Numele sau intreg, Otowa-san Kiyomizu-dera, este un templu budist care face parte din complexul de monumente istorice din Kyoto, inclus in Partimoniul UNESCO. Acest templu nu trebuie confundat cu templul Kiyomizu-dera, care se afla in orasul Yasugi si face parte din ruta de pelerinaj Chugoku 33 Kannon din Japonia de vest, cuprinzand nu mai putin de 33 de temple. Majoritatea cladirilor contemporane au fost reconstruite in anul 1633 si includ Sala Principala si alte 15 structuri cu statut de Patrimoniu Cultural Nipon. Denumirea sa provine de la cascada din cadrul complexului. Literal kiyomizu inseamna apa curata sau apa pura. Se spune ca apa din cele trei suvoaie confera intelepciune, sanatate si longevitate celor care o consuma. Japonezi cred in schimb ca pot fi alese doar doua, persoanele lacome care beau apa din toate cele trei izvoare isi vor atrage nenorocire asupra lor.

Ginza Japan

Zona Ginza
Una dintre cele mai frumoase si mai exclusiviste bulevarde din Tokyo, Ginza, unde chiria medie se ridica la 455 euro/mp pe luna. Zona Ginza este cea mai cunoscuta din Tokyo, intrucat, aici se afla cele mai scumpe baruri, magazine, restaurante, cafenele si cluburi din Japonia, unii spunand chiar din lume. Preturile piperate nu prea ii sperie in schimb pe localnici, salariu mediu lunar in Japonia fiind de aproximativ 5.000$.

Comments