Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Phuket este una dintre regiunile sudice ale Thailandei si una dintre cele mai cunoscute destinatii de vacanta din aceasta tara. Insula Phuket este cea mai mare de aici, alaturi de care provincia mai include inca 32 insule mai mici, pe care le poti vizita in timpul concediului tau in Marea Andaman. Un deal deosebit de verde, marginit de plaje cu nisip auriu si ape turcoaz, care te indeamna la o vacanta relaxanta.

Locuri de vizitat in Puket

Cu siguranta vei ajunge in Phuket cu dorinta de a te relaxa putin pe o plaja insorita, dar daca credeai ca Insula Phuket este doar pentru relaxarea pe plaja, ei bine, este si pentru relaxarea mintii cu ajutorul catorva muzee ingenioase.

O alta atractie turistica unica este Baan Teelanka, o casa cu capul in jos, sprijinita pe acoperis. In cele 3 etaje ale casei, vizitatorii vor descoperi tot felul de mijloace de distractie, printre care si un joc de evadare cu indicii, iar in gradina se vor putea rataci si regasi intr-un labirint natural deosebit.

Phuket Big Buddha, statuie realizata din marmura de jad, inalta de 45 m si lata de 25 m este un simbol al insulei Phuket.

Cand sa vizitezi Insula Phuket

Perioada de vizitare in care vremea este perfecta se intinde in lunile: martie, aprilie si mai, unde temperaturile din Phuket variaza intre 24°C si 32°C.

Viza pentru Phuket – Thailanda

Romania face parte din lista de tari ai caror locuitori pot aplica pentru Visa on Arrival in Insula Phuket. Vizele turistice sunt eliberate pentru o perioada de 15 zile, iar aplicantii trebuie sa demonstreze ca se pot intretine pe perioada aceasta, avand asupra lor minim 10.000 Bath de persoana sau 20.000 Bath de familie. De asemenea, turistii trebuie sa aiba un pasaport valabil pentru cel putin 6 luni si un bilet achitat de intoarcere in limita celor 15 zile. Visa on Arrival costa 1.000 Bath.

Daca alegi o sedere mai lunga in Insula Phuket este recomandata o viza de 60 zile. Aceasta se poate obtine de la ambasada din Romania inainte de calatoria propriu-zisa si costa aproximativ 30 dolari (1.000 Bath). Turistii cu vize de 60 zile trebuie de asemenea sa demonstreze achizitionarea biletului de intoarcere si posibilitati financiare suficente pentru perioada aleasa.

Insula Phuket pe ploaie

Daca te prinde ploaia pe insula thailandeza, nu-ti face griji, ai o multime de activitati cu care sa-ti ocupi timpul liber in afara celor practicabile in aer liber si in special pe plaja. Asadar, daca vremea este urata, poti muta relaxarea de pe plaja intr-un centru spa de pe insula sau la shopping in Jungceylon Shopping Mall. Insula este acoperita de mici shop-uri de masaj, dar si de centre spa de mai mari dimensiuni, dar poti primi un masaj chiar si pe plaja. Cool In micile saloane vei gasi in special masaj pentru picioare si talpi, un masaj relaxant, bazat pe reflexologie.

De asemenea, poti opta pentru un masaj thailandez traditional, care implica un masaj ceva mai energic al intregului corp, dar care are ca urmari o relaxare intensa. Daca vrei un masaj mai interesant, poti opta pentru cel cu pestisori Garra rufa, cei care curata pielea moarta de pe picioare. Masajul pentru picioare dureaza intre 40-50 minute si costa 300-400 Bath, iar cel traditional dureaza 2 ore si costa 300-500 Bath, in functie de salon.

Unde sa stai in Phuket

Cazarea in Inusla Phuket din Thailanda este o alegere deosebit de importanta, deoarece insula are o diversitate de unitati de cazare disponibile. Alege tipul de cazare potrivit pentru tine, conform cu bugetul de vacanta, dar si conform cu experientele pe care vrei sa le incerci aici. Fie ca este vorba de distractie sau de relaxare, de servicii de lux sau de cele traditionale, ai o multime de optiuni perfecte pentru cazarea in Phuket. Nu uita sa te relaxezi pe plaja, sa gusti delicatesele locale, sa incerci spoturi pe apa si sub apa.

Comments

Exit mobile version