Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Locul de nastere a lui Aristotel, insula Evia (sau Euboea) este a doua mare insula greceasca in privinta suprafatei si a numarului de locuitori dupa Creta. Este separata de Grecia continentala prin micuta stramtoare Euripus. Forma ei generala este a unei fasii de pamant lungi si inguste, avand 150 de kilometri in lungime si o latime ce variaza intre 6 si 50 de kilometri. Este aliniata pe directia nord vest – sud est si este traversata de un mic lant muntos, lant ce se afla in continuatea celui continental, avand granitia in Thassaly in partea vestica si continuat catre sudul Euboea-ei cu insulele Andros, Tinos si Mykonos.

Evia este o insula excelenta pentru a conduce prin jurul ei deoarece exista multe sate si locuri interesante de vazut. Desigur, exista si plaje absolut minunate, si depinzand de locul in care esti cazat, te poti bucura de pace si liniste sau poti petrece pana in zori. Euboea poate fi vizitata atat iarna cat si vara. Are un centru de ski foarte popular printre greci si locuri pentru practicarea sporturilor de apa.

Obiective turistice insula Evia

Capitala, Chalkida, exista din vremuri antice. Astazi este un oras modern, cu multe magazine, banci, baruri, restaurante, etc. Este de asemenea si locul unde podul si feriboturile fac legatura intre Euboea si continent. Aici poti vizita muzee arheologice interesante si poti vizita ruinele unor temple antice, precum si ramasitele unei fortarete din secolul 15.

Al doilea mare oras este Eretria, de asemenea un centru financiar si cultural important al Greciei antice. Orasul are un muzeu arheologic si ruine ale unui teatru, a catorva case si temple antice.

Insula Evia

Kymi, situat sus de tot deasupra marii este unul dintre cele mai vechi orase ale insulei. Aici poti vizita si o manastire bizantina pe langa ruinele antice. Nu uita cand vizitezi manastirea sa fi imbracat corespunzator: fuste lungi si umeri acoperiti pentru femei, pantaloni lungi pentru barbati.

Dincolo de explorarea insulei, exista cateva locuri in care poti practica diferite sporturi de apa in Chalkida, Nea Stira si imprejurimile orasului Kymi, vara, sau poti skia pe muntele Difris iarna. Poti face trekking sau drumetii montane sau sa se bucuri de centre spa si diferite alte tratamente.

Exista mai multe plaje pe insula, numai sa enumeram cateva: Artaki, Nea Stira, Heliadou, Kymi, Angali, Agiokambos si Agios Georgis.

Comments