Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Burano este o insula in nordul lagunei, al carui farmec aparte este dat de casele vopsite in culori vesele, puternice si canalele in miniatura. Daca sunteti pasionati de fotografie aici veti putea face poze extraordinare. Insula Burano a fost una dintre insulele locuite din vechime, ca si Mazzorbo, dar spre deosebire de aceasta Burano s-a dezvoltat si dupa ce Venetia a inceput sa prospere. Lumea de pe Burano era impartita in doua: pe de o parte barbatii care plecau la pescuit si pe de alta parte, femeile care, de acasa, lucrau dantelele numite de Burano, renumite pentru finetea lor.

Insula Burano

Tehnica confectionarii dantelei se numeste reticella, aici fiind si o scoala de dantelarese, scoala Merletti, care va invita si la muzeu, inclus in Venetia pass de 3 zile la pretul de 18 euro. Canalele, rii, sunt circulate si azi de barci pescaresti, iar strazile, fondamente, sunt populate cu superbele case colorate. Pe Via Galuppi gasiti multe restaurante care pregastesc peste proaspat, iar in piata il puteti cumpara in fiecare dimineata.

Burano se afla in nordul lagunei, la 40 de minute distanta de Venetia. Atmosfera este foarte diferita de Murano sau de centrul istoric al Venetiei datorita culorilor vesele de pe casele localnicilor, inspirate din picturile de pe barcile pescarilor de aici. Casele de aici sunt micute si pictate in albastru, roz, verde, mov, galben si alte culori puternice. Intreaga insula are un aer vesel si prietenos.

Rochie de mireasa Burano

Dintre ocupatiile localnicilor primele locuri sunt ocupate de dantelarie si pescuit. De aici va puteti cumpara fete de masa, brodarii, chiar si rochii de mireasa. Atentie, nu toate sunt lucrate manual si originale, dar asta nu trebuie sa va impiedice sa va cumparati ce va place, doar sa aveti grija sa nu platiti mult prea mult pentru ele.

Rochie de Burano

Locuri de vizitat in Burano

– Puteti vizita Muzeul Dantelei situat intr-o veche scoala a acestui mestesug.
– Puteti face o vizita la manastirea San Francesco del Deserto, intre orele 9-10 dimineata si 3-5 dupa-amiaza.
– Insula San Franceso este la 20 de minute distanta de Burano si puteti ajunge acolo cu gondola.

Pentru a ajunge la insula Burano luati vaporul LN (Lagoon North) la Fondamenta Nova in Venetia sau la statia Faro stop pe Murano. De la Faro faceti doar 30 de minute pana la Burano.

Comments