Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Taxe populatie India, tara cu populatia care depaseste 1,4 miliarde de locuitori si unde numai 3% dintre acestia platesc taxe! Acest lucru se datoreaza faptului ca mai mult de doua treimi din populatia din India locuieste in mediul rural si are ca principala indeletnicire agricultura, fiind astfel scutiti de plata contributiilor la bugetul de stat. Problemele de ordin financiar pe care tara le are se datoreaza si faptului ca munca indienilor este extrem de neorganizata si nu exista o evidenta astfel incat sa se poata taxa de catre stat, veniturile fiecarei persoane. Impozitarea persoanelor fizice din India se bazeaza in principal pe statutul lor rezidential in anul fiscal relevant. Statutul rezidential al persoanelor fizice este determinat in mod independent pentru fiecare an fiscal si este stabilit pe baza prezentei lor fizice in India in timpul anului fiscal relevant si in anii trecuti.

Taxe populatie India

Structura fiscala din India este impartita in impozite directe si indirecte

In timp ce impozitele directe sunt percepute pe veniturile impozabile realizate de persoane fizice si persoane juridice, sarcina de a depune impozite revine evaluatorilor insisi. Pe de alta parte, impozitele indirecte sunt percepute pentru vanzarea si, respectiv, furnizarea de bunuri si servicii, iar sarcina de a colecta si depune impozite revine vanzatorilor si nu asupra evaluatorilor in mod direct. Sistemul de impozitare din India este astfel incat taxele sunt percepute de guvernul central si guvernele de stat. Unele taxe minore sunt percepute si de autoritatile locale, cum ar fi municipalitatea si administratiile locale.

In ultimii cativa ani, guvernul central si multe guverne de stat au intreprins diverse reforme de politica si simplificare a proceselor catre o mare predictibilitate, corectitudine si automatizare. Acest lucru a dus, in consecinta, la o ascensiune fulgeratoare a Indiei in top 100 in clasamentul Ease of Doing Business (EoDB) al Bancii Mondiale in 2019, India urcand cu 79 de pozitii de la 142 (2014) la 63 (2019) in clasamentul „Ease of Doing Business” al Bancii Mondiale 2020. Reforma Taxei pe Bunuri si Servicii (GST) este una dintre aceste reforme pentru a usura regimul complex de taxe indirecte multiple din India.

Comments

Exit mobile version