Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Insulele Canare sunt pline de minuni naturale. Fuerteventura este una din acestea. In provincia Las Palmas, sirocco (vantul cald si uscat din Marea Mediterana) bate cateodata pentru a aduce un climat calduros si a imbogati peisajul cu dune de nisip in acest arhipelag spaniol. Multa vreme intersectia popoarelor indo-europene, africane si chiar asiatice, Furteventura ofera azi un spectacol maiestuos, un sejur intre cochilii si crustacee. Marea de un albastru azur se intinde de-a lungul plajelor de nisip fin.

Turistii au posibilitatea de a practica sporturi nautice, de a profita de fondurile marine coraliene in timpul unei sedinte de scufundari. Acestia vor constata faptul ca traditiile vechi inca sunt pastrate aici. Gastronomia si arhitectura sunt principalele atuuri de care dispune Fuerteventura.

Plajele din Fuerteventura sunt pur si simplu superbe. Litoralul se intinde pe aproximativ 200 de kilometri de nisip cald si fin. Din toate aceste locuri paradisiace, unele sunt ideale pentru familii, altele poseda o atmosfera mai festiva. Nudismul se poate practica pe unele plaje. De la Costa Calma in partea de sud in Corralejo, trecand prin statiunea balneara Caleta de Fuste, voi decideti unde veti petrece o zi relaxanta la plaja.

Parcul National Corralejo este o veritabila comoara naturala. Pasionatii de natura salbatica il vor adora pur si simplu. Plajele si dunele care inconjoara Corralejo formeaza o rezerva naturala magnifica in care cateodata, unele pasari se dueleaza pentru pesti. In afara de aceste infruntari, nimic nu pare sa tulbure linistea acestor locuri.

Chiar daca este mic, Fuerteventura are capitala sa, incarcata de istorie, Puerto del Rosario. Fondata in urma cu patru secole, capitala se intinde de la est spre vest. La origine un sat mic, Puerto del Rosario a dobandit in secolul 19 statutul de capitala. Numara in jur de 25.000 de locuitori si o capitala. Cea mai mare atractiei a capitalei este casa-muzeu dedicata lui Miguel de Unamuno, un celebru exilat.

Comments

Exit mobile version