Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Afirm cu convingere ca Florenta este un adevarat muzeu in aer liber. Aici poti sa iti petreci mai multe zile vizitand multe biserici, muzee, galerii de arta si locuri pline de istorie. Nu degeaba Florenta este considerata principala capitala artistica a Europei.

Atractii turistice de vizitat in Florenta

Florenta nu este un oras sarac in atractii turistice, fiecare loc avand ceva deosebit cu o amprenta puternica a perioadei renascentiste. La sfarsit mi s-a parut greu sa imi aleg locul care mi-a placut cel mai mult, deoarece toate mi-au dezvaluit cu totul altceva. Plimbarea prin Florenta inseamna istorie si multa frumusete. Fiecare loc are o poveste si fiecare poveste este ilustrata printr-o lucrare de arta.

Noi am avut la dispozitie pentru explorarea Florentei doar doua zile de sfarsit de Octombrie, dar au fost pline de soare. Plimbarea am inceput-o de la gara dupa un drum de o ora si jumatate cu trenul.

Stradutele pietruite strajuite de o parte si alta de cladiri vechi dar foarte bine intretinute, ne-au condus pentru prima data pe langa Capela Medici. Familia Medici si-a lasat amprenta puternic peste valoarea artistica a Florentei de-a lungul a mai multe secole. Capela Medici se afla lipita de Bazilica San Lorenzo si gazduieste mormintele a multi membrii ai familiei dar si trei sculpturi celebre a lui Michelangelo.

Drumul nostru a continuat pe langa Bazilica San Lorenzo, unde ne-am si bronzat vreo 10 minute pe trepte. Dupa doar cativa metri de la Bazilica San Lorenzo ne-am oprit in fata Catedralei din Florenta, cea de-a patra catedrala europeana ca marime. Impozantul sau Dom, clopotnita si Baptiseriul formeaza un tot unitar menit sa impresioneze si sa ilustreze importanta Florentei de-a lungul timpului. In fata catedralei este o mare de turisti care invaluie fatada plina cu statui in sute de blitzuri in fiecare minut. Bineinteles ca m-am alaturat grupului si am scrutat intreaga fatada prin obiectivul aparatului foto.

Vizitarea interiorului catedralei (nu este taxa de intrare) iti ofera sansa sa privesti fresca “Judecata de Apoi” pictata de Vasari care impodobeste imensul Dom al catedralei, altarul si vitraliile foarte frumos picate. Cei care au timp si curaj pot sa urce pana in Dom (taxa este de 8 euro). Eu am preferat sa admir Florenta din Campanile, clopotnita catedralei. “Judecata de Apoi” de Vasari impodobeste domul proiectat de Brunelleschi.

Ne-am continuat plimbarea inspre Ponte Vecchio pe Via dei Calzaiuoli, prin multimea de turisti care populau aceasta strada pline de magazine ale unor branduri celebre. Urmatoarea oprire a fost in Piazza della Signoria dominata de structura impozanta si turnul cu ceas al Palazzo Vecchio. Piazza della Signoria este considerata centrul religios al Florentei. Aceasta piata gazduieste multe statui celebre pe care le poti studia pe indelete.

In partea stanga a Palazzo Vecchio, piata gazduieste statuia lui “Cosimo I” pe cal alaturi de fantana “Neptun”. In fata palatului se gaseste statuia lui “David” (o copie dupa lucrarea lui Michelangelo care se afla la Galleria dell’Academia) si “Hercule si Cacus”. In partea dreapta ai ocazia sa admiri multe alte statui dar pe care sincer nu le-am retinut.

Ponte Vecchio este ceva intre deosebit si interesant: este un pod foarte aglomerat plin cu magazine de bijuterii de o parte si de alta. Am poposit apoi in piata mare din fata Palazzo Pitti. Din pacate nu am avut timp sa il vizitam, dar e pe lista pentru data viitoare alaturi de Giardino di Boboli.

A doua zi am adaugat pe lista locurilor vizitate Galleria degli Uffizi si o vedere panoramica a Florentei din Campanile.

Lucruri practice de stiut din Florenta

– Intrarea in catedrala este gratuita;
– Urcarea in Campanile (clopotnita) costa 6 euro;
– Poti manca bine cu un buget de 20 euro / doua persoane;
– Apa este destul de scumpa pe la terase si in cofetarii;
– Neaparat un card “mare” in aparatul foto deoarece ai multe de pozat.

Florenta este o destinatie perfecta de city-break, careia ii poti dedica cel putin 3 zile pline.

Comments

Exit mobile version