Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Daca se vorbeste despre istoria Evului Mediu si a Renasterii, este imposibil ca Florenta sa nu fie amintita, deoarece este punctul de plecare al Renasterii italiene si nu numai, fiind orasul ce, in cele mai dificile timpuri de criza ale lumii a reusit sa “reinventeze” banii si sa finanteze papalitatea, industria Europei si regii englezi. Florenta nu a fost numai un oras frumos si bogat al Italiei ci a jucat in permanenta un rol extrem de important din punct de vedere economic si cultural in intreaga lume.

Arta, arhitectura si cultura de mii de ani pe care orasul o adaposteste si in ziua de azi au ramas bogatii unice in lume, numarul mare de turisti ce frecventeaza orasul si zonele din apropierea sa, fiind fara doar si poate o confirmare a ceea ce inseamna Florenta ca oras, considerat unul dintre cele mai frumoase ale lumii. Si pentru ca perioada de inflorire a Florentei nu a incetat nicio clipa, orasul are inca un impact major in muzica, arhitectura, cultura, bucatarie, religie, stiinte, filozofie si moda, faptin  ce atrage, precum un magnet, asa cum spuneam, turisti dintre cei mai eleganti si educati.

Obiective turistice Florenta

Piazza della Repubblica. Una dintre numeroasele si elegantele piete ale Florentei aceasta piata este locul in care se gaseste forumul orasului insa si o mica parte din ghetoul vechiului oras. Cafenelele din piata Republicii sunt renumite atat datorita elegantei cat si faptului ca, in trecut ele erau un important loc de intalnire pentru scriitorii si artistii veniti in vizita in Florenta.

Santa Maria del Fiore. Basilica numita si Domul din Florenta dateaza inca din anul 1296 si este cea mai importanta biserica din Florenta avand pana de curand in epoca moderna si cea mai mare cupola din lume. Domul detine si un muzeu, aflat in capatul laturii de Est ce adaposteste unele dintre cele mai frumoase lucrari de arta.

Piazzale Michelangelo. Pentru o panorama asupra intregului oras aici este locul pe care trebuie sa il vizitati. Din piata situata pe culmea unui deal destul de inalt puteti admira raul Arno, Ponte Vecchio, Domul, Palazzo Vecchio, Bargello si Clopotnita Florentinei Badia.

Ponte Vecchio. Daca atunci cand auziti prima data de el vi se poate parea un simplu pod, ei bine trebuie sa stiti ca el este renumit datorita faptului ca are o multime de magazine cu suveniruri, obiecte de arta si bijuterii de-a lungul sau. Magazinele de aici, desi moderne, nu exista de azi de ieri ci au o vechime considerabila, reprezentand o traditie a locului, primele magazine de pe acest pod fiind mentionate inca din anul 996.

Galeriile Academiei. Pentru ca laudam orasul Florenta pentru bogatia sa in ceea ce priveste arta, aceste galerii sunt cea mai buna dovada de avere, aici gasindu-se o multime sculpturi apartinand lui Michelangelo, Lorenzo Bartolini si Luigi Pampaloni dar si o colectie impresionanta de icoane rusesti.

Palazzo Strozzi. Construit pentru a rivaliza cu tot ceea ce detinea Familia Medici, palatul ce apartinea lui Filippo Strozzi cel Batran trebuia sa fie unul grandios, simbol al pozitiei sale. Din pacate Filippo Strozzi a murit inainte de finalizarea constructiei iar palatul a trecut, chiar nefinalizat prin mana familiei Medici, a familiei Strozzi si in final a statului italian ce l-a deschis pentru publicul larg incepand cu 1999.

Giardino delle Rose. Aflata in cartierul Oltrarno, gradina a luat nastere in anul 1865 cand municipalitatea a decis ca terenul viran, terasat, ce ocupa aproape un hectar ar trebui transformat in parc cu atat mai mult cu cat ofera o panorama splendida asupra orasului.

Palazzo Medici. O remarcabila constructie renascentista, opera a lui Michelozzo di Bartolomeo cladirea reflecta puterea familiei Medici din perioada aceea. In interiorul palatului veti gasi o mare parte din istoria Florentei precum si obiective turistice de mare interes cum ar fi Capela Magilor sau frescele cu portretele membrilor familiei Medici defiland prin oras alaturi de Imparatii Ioan Paleologul al VIII lea si Sigismund de Luxemburg, fresce realizate de Benozzo Gozzoli.

Belvedere. Aceasta este o fortificatie din Florenta construita de Marele Duce Ferdinando I cu scopul de a proteja orasul de posibilele atacuri din partea inamicilor. Fostul a servit apoi in timp ca protectie pentru centrul de guvernare, ca vistierie a familiei Medici ce guvernau orasul si ca adapost al Marelui Duce. In ziua de azi zidurile si camerele fortaretei sunt folosite in scop turistic, ele gazduind dese ori expozitii de arta si sculptura.

Cele mai bune hoteluri din Florenta

Hotel St. Regis Florence, de cinci stele este amenajat intr-una dintre cladirile istorice proiectate de catre celebrul arhitect Brunelleschi si are atat camere luxuriante decorate cu mobilier de epoca in stil florentin cat si bai din marmura, un centru spa si o sala de fitness ce va sta oricand la dispozitie.

Hotel Paris de trei stele, este un hotel de lux tip boutique ce a fost amenajat intr-un palat florentin din secolul XVII lea. Frescele de pe tavan si vitraliile va vor face sa va simtiti ca intr-o alta epoca iar serviciile ireprosabile si confortul oferit, vor completa vacanta ideala din Florenta.

Hotel Ginori Al Duomo de patru stele, este situat central, intr-o cladire renascentista din secolul al XVI lea. Camerele sale au un design unic, elegant si relaxant iar subsolul hotelului gazduieste o crama unde se pot face degustari de vinuri.

Hotel Berchielli de patru stele, ofera pe langa confort si ospitalitatea o superba priveliste asupra raului Arno si podului Ponte Vecchio. Restaurantul hotelului este specializat in bucatarie toscana insa nici preparatele internationale nu lipsesc, varietatea fiind extrem de mare in ceea ce priveste meniul.

Hotel Hermitage de trei stele, are o panorama superba asupra centrului istoric si o terasa pe acoperis ideala cinelor romantice. Deasemenea camerele au, la alegere dus sau cada spa pentru o relaxare in adevaratul sens al cuvantului dupa o plimbare lunga prin oras.

Comments

Exit mobile version