Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

In satul Mawsynram, aflat pe dealul Kjhasi din India de Nord ploaia nu se opreste aproape deloc, fapt ce face ca acest sat să fie cel mai umed loc din lume și una dintre zonele cele mai dificile traiului! Aici cad in mod normal aproape 11.860 de litri pe metru patrat de precipitatii an de an, fapt ce face ca acest sat sa fie cel mai umed loc din lume si una dintre zonele cele mai dificile traiului.

Satul figureaza si in cartea recordurilor cu anul 1985 cand au cazut nu mai putin de 26.000 litrii pe metru patrat de precipitatii.

Toate podurile peste rauri din Mawsynram sunt facute din arbori de cauciuc astfel incat sa nu putrezeasca din cauza umezelii iar acolo unde apa nu este prea mare, locuitorii trec pe jos, desculti. In ceea ce priveste munca in aer liber, cei care au slujbe ce se desfasoara in mare parte afara, sunt dotati cu umbrele speciale din frunze de bambus si bananier, ce sunt prinse de corp, acoperindu-i cu totul deoarece altfel lucrul ar fi aproape imposibil iar imbolnavirile mult prea frecvente.

Cateva locuri din lume unde ploaia este foarte abundenta si frecventa

In Maharashtra, un alt stat din vestul Indiei, au avut loc inundatii si alunecari de teren cauzate de ploile torentiale din monsun, care au ucis cel putin 180 de oameni in luna septembrie a acestui an. Ca si in Mawsynram, un sat din statul Meghalaya din nord-estul Indiei, se inregistreaza cea mai mare cantitate medie anuala de precipitatii din lume.

In Cherrapunji, un oras din acelasi stat ca Mawsynram, se inregistreaza cea mai mare cantitate de precipitatii intr-o luna calendaristica (9.300 mm in iulie 1861) si intr-un an calendaristic (26.461 mm intre august 1860 si iulie 1861).

Comments

Exit mobile version