Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

In mod cert, Pamantul ascunde, pe langa acele destinatii de vacanta obisnuite, bine-stiute, splendide, mult ravnite de turisti si multe alte locuri ce sunt pe cat de frumoase pe atat de mult invaluite si in mister. Desi aceste destinatii misterioase nu atrag prin lux sau opulenta, ele sunt frecventate de milioane de turisti sau cercetatori, curiosi, ce vor sa afle cat mai multe dintre secretele acestei lumi in care traim si care, pe alocuri a dezvoltat peisaje sau fenomene inexplicabile.

Fenomene si destinatii misterioase din lume

Ochiul Saharei – Sahara. Acest peisaj unic a fost prima data remarcat din spatiu si contrar primei impresii, ca s-a format in urma unui impact cu un meteorit, acest loc a luat nastere in urma unui fenomen natural de ridicare muntoasa in som, afectata de eroziunea eoliana.

Aurora Boreala – Polul Nord. Fenomenul presupune ionizarea oxigenului si azotului in ionosfera la 80 de kilometrii altitudine. Desi este unul dintre misterele rezolvate si explicate de catre cercetatori, Aurora ramane o incantare pentru turisti din intreaga lume.

Muntele Roraima – Venezuela, Guyana si Brazilia. Muntele este situat la granitele acestor trei tari si are o infatisare mai mult decat ciudata. Este ca un dreptunghi asezat deasupra varfului unui alt  munte mai scund.

Lacul de Foc – Etiopia. In varful vulcanului Erta Ale, vulcan activ de o inaltime de aproximativ 614 metri, s-a format un lac, putin spus fierbinte, ce seamana mai degraba cu un peisaj adus din iad decat cu unul de pe pamant.

Socotra – Oceanul Indian. Acest loc situat intre Peninsula Arabica si Capul Horn pare sa semene mai mult cu un loc de pe Marte decat cu unul de pe Pamant. Intregul peisaj dar si solul sunt extrem de ciudate si au favorizat aparitia unor arbori bizari ce nu se mai gasesc nicaieri in lume.

Raul Tinto –  Spania. Acest rau este are culoare foarte frumoasa, portocalie rosiatica iar ceea ce este uimitor este faptul ca el contine incredibil de mult fier, PH-ul sau apropiindu-se de cel al apelor subterane de pe Marte.

Piscinele de la Cuzco – Peru. Piscinele cu pricina sunt situate in Valea Sacra a Incasilor unde, intr-o fosta mina  de sare s-au format  aproximativ 1000 de mici piscine ce privite in ansamblu alcatuiesc un peisaj incredibil.

Gheizerul Fly Gerlach – Nevada. Dupa ce oamenii de stiinta au hotarat ca acest gheizer este  `extraterestru` nefiind nici pe departe asemanator cu celelalte existente in zona respectiva, el a ramas un mister deoarece este intr-o permanenta expansiune. Chiar daca pentru turisti este un punct de atractie, pentru cercetatori ramane un caz nerezolvat.

Valul de Piatra – Colorado. Un vant deosebit ce bate in aceasta zona a modelat rocile muntilor in asa fel incat acestea seamana cu niste valuri rosu-portocalii ce se extind pana la linia orizontului.

Insula Rotorua – Noua Zeelanda. Aici se gaseste un loc destul de ciudat unde piscinele geotermale au un aspect galben sau portocaliu laptos. Explicatia este prezenta sulfului ce a schimbat culoarea apei oferind insulei un aspect cel putin neobisnuit.

Comments

Exit mobile version