Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Croatia a inceput sa devina din ce in ce mai populara in ultima perioada in mare parte datorita show-ului de televiziune Urzeala Tronurilor. Dar acesta nu este singurul motiv pentru care aceasta tara extraordinara este vizitata de un numar considerabil de turisti in fiecare an. Frumusetea acesteia, peisajele legendare, dar si ruinele romane reprezinta punctele forte ale Croatiei.

Plajele curate, amenajate modern sunt atat de pasnice incat nu veti simti faptul ca le impartiti cu alti turisti. Pentru amatorii de ambarcatiuni, porturile sunt deschise 24/7 publicului si puteti vizita o sumedenie de yacht-uri si nave maritime. Pe diguri sunt amplasate cafenele care va vor delecta simturile cu preparate proaspete si bauturi racoritoare. Vara, soarele poate sta pe cer si cate 12 ore, oferind o vreme aproape tropicala.

O vacanta pe platourile de filmare din Dubrovnik

Croatia a reprezentat de-a lungul anilor alegerea perfecta pentru foarte multi regizori de film. Aici s-au turnat scene din filmul “Gladiatorul” cu Russell Crowe, iar in prezent Dubrovnik, capitala statului Croat a reprezentat in serialul “Urzeala Tronurilor” orasul principal al continentului Westeros. La ora actuala sunt foarte multi ghizi care va pot duce intr-un tur al orasului si va pot prezenta locatiile de filmare. Cetatea antica a Dubrovnikului va va delecta cu cladiri extraordinar de frumoase si impresionante care va vor face sa va simtiti ca un actor in celebrul serial “Game of Thrones”.

Preturile nu sunt foarte ridicate, desi sunt si localuri cu preturi foarte ridicate, daca intrebati localnicii, acestia va vor indruma catre zone mai linistite, in care puteti servi o masa si cateva bauturi la preturi normale pentru economia croata. Foarte multe zone au localuri in care merg exclusiv turistii, in care de obicei mancarea este mai scumpa, dar puteti gasi pe langa ele restaurante si baruri mai mici, dar la fel de cochete.

Ruinele romane din Croatia

Ramasitele palatului Imparatului Diocletian dainuiesc si acum in orasul Split. Palatul imperial a fost restaurat, iar in prezent arata ca si cum insasi imparatul ar iesi pe usile principale gata sa tina una dintre celebrele sale predici. Teritoriul croat a fost de asemenea locul in care au aparut pentru prima oara in istorie amfiteatrele romane. Un exemplu intr-o stare mai buna decat Coloseumul din Roma se afla in statiunea maritima Pula.

Magia Croatiei va va incanta la orice pas, pentru persoanele de toate varstele, acest stat maritim extraordinar are cate ceva pregatit. Vara aceasta are o singura destinatie, Croatia!

Comments

Exit mobile version