Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cracovia este al doilea oras ca marime din Polonia si centrul cultural al Poloniei. Chiar daca nu este o destinatie de vacanta foarte populara, Cracovia este un oras cultural, recunoscut de Unesco, ce merita sa fie vizitat.

Cracovia Poland

De ce sa vizitezi Cracovia

In Evul-Mediu si in perioada Renasterii, Polonia si Lituania formau un imperiu mare si puternic al carui capitala era Cracovia. Acest oras a cunoscut existenta a numerosi eruditi si figuri din Europa de Est printre care Copernic si Papa Ioan Paul al II-lea, ambii studiind la Universitatea Jagellone. O cultura milenara si o mostenire culturala recunoscuta de Unesco si apreciata de toti cei care il viziteaza. Centrul orasului Cracovia este extrem de bine pastrat, inscris in intregime in patrimoniul cultural mondial Unesco din 1978.

Cracovia centru oras

Cracovia – Un oras tanar si international

Dinamismul cultural si economic al unui oras se afla adesea in stransa legatura cu capacitatea sa de a atrage tinerii. Or, Cracovia este unul din cele mai mari centre universitare din Polonia. Universitatea Jagellone a fost creata in 1364 si este a doua universitate ca vechime din Europa, dupa cea din Praga. Cu peste 50.000 de studenti inscrisi, este una din principalele universitati din Polonia.

Cracovia city in Poland

Cracovia – Un oras dinamic

Cunoscut in intreaga Polonie datorita vietii nocturne animate si diversitatii activitatilor culturale, orasul Cracovia este extrem de apreciat de tinerii polonezi datorita dinamismului sau. Din ce in ce mai multe evenimente sunt organizate in Polonia dintre care am putea cita: Zilele Mondiale ale Tineretii (2016), Campionatul European de Handbal (2016) si Jocurile Olimpice (2022).

Daca decizi sa vizitezi Cracovia, cu siguranta vei trece macar o data prin piata principala. Astfe, vei avea sansa sa auzi un sunet de trompeta al carei provenienta este destul de greu de stabilit. Nu mai cauta, iti spunem noi: din ora in ora, din turnul bazilicii Sf. Maria, un trompetist canta o arie celebra, Hejnal.

Comments