Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Corniglia este micul sat linistit din Cinque Terre, care apartine provinciei La Spezia, in Liguria, este izolat si nu are deschidere la mare, plasat la o considerabila inaltime, pe dealuri. Din acest motiv, orice traseu de hiking ati alege, turistii sunt nevoiti sa urce daca intra in sat, sau sa coboare daca pleaca din sat, pe un traseu numit Lardarina, format din trepte de caramida, alcatuit din 33 de sectiuni, fiecare sectiune avand cate 377 de trepte.

Corniglia traseu hiking

Locuri de vizitat in Corniglia

Odata ajunsi aici, turistii pot intelege cum era Cinque Terre acum cateva decenii. Aici nu sunt atat de multe restaurante si baruri, ci doar o mica piata publica dominata de o statuie si Oratoriul Santa Ecaterina. Corniglia era renumita pentru productia de vin inca din epoca antica, in ruinele de la Pompei a fost descoperita o amfora de vin gravata cu numele “Corenelia“.

Plaja Guvano din Corniglia

Plaja Guvano din Corniglia

Unicitatea acestei plaje consta in faptul ca este singura plaja de nudisti din regiune. Turistii care vin pe aceasta plaja o apreciaza pentru curatenia si calmul sau caracteristic. Faptul ca este situata intr-o zona retrasa are avantaje si dezavantaje. Acest lucru inseamna ca, pentru a petrece o zi cat mai placuta pe plaja Guvano, turistii trebuie sa fie bine pregatiti cu mancare, bautura si orice alte necesitati.

Comments