Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Corfu este cea mai nordica insula dintre cele Ionice si una dintre cele mai prospere destinatii turistice ale Greciei, ce se situeaza in Ionia de Nord, la sud de Marea Adriatica, intre Grecia si Italia, pozitie strategica din cauza caruia acest loc a reprezentat “marul discordiei” pentru toate marile puteri ale tuturor timpurilor. Tot aceasta pozitie privilegiata a insulei, permite astazi conexiunea aeriana directa dintre Corfu si aproape toate tarile europene, dar si accesul pe cale maritima catre acestea.

Insula este un amalgam de frumuseti naturale, cu trasaturi traditionale si misterioase situri arheologice, ce se intinde  pe 58 km lungime si 25 km latime, iar in central ei se afla Muntele Pantokrator cu o inaltime de 906 metri. Clima mediteraneana si calitatea deosebita a vietii de aici, fac din Insula Corfu un loc ideal in aproape orice sezon al anului, dar mai ales vara, cand va puteti bucura, pe langa atractiile turistice si de plaja superba  cu nisip fin si apa cristalina a marii.

Atractii turistice Corfu

Numele antic al insulei, Korkyra este legat de simbolul zeului Poseidon, zeul marilor. Se spune ca acesta s-a indragostit de frumoasa Korkyra, fiica lui Asopossi al nimfei Metope, cu care s-a casatorit pe insula ce-i poarta numele.

Cu mai bine de suta de ani in urma, frumusetile insulei Corfu au cucerit-o si pe imparateasa Sissi a Austro-Ungariei ce, fascinata de frumusetea acestei insule si coplesita de problemele pe care le avea in familie, a ales sa se stabileasca aici. Imparatesei i s-a construit un palat, unde si-a petrecut ultimii zece ani ai vietii.

Insula se bucura de o apreciere si prosperitate deosebita inca din 734 i.Hr. data fondarii orasului Corfu de catre colonistii corintieni. In cursul secolelor ce au urmat dupa fondare, Corfu a cunoscut soarta celorlalte insule ioniene. A trait o mare emancipare culturala in timpul ocupatiei venetiene si franceze, mandrindu-se cu o vasta biblioteca ce continea carti si manuscrise rare, cu o scoala de arte frumoase si un teatru liric.

Atractii turistice in Corfu

Muzeul Banilor. Este probabil cel mai important muzeu si se gaseste  in centrul istoric din orasul Corfu. El a fost inclus intre “Vestigiile Istoriei Lumii” apartinand de UNESCO si este singurul muzeu din Grecia si unul dintre cele mai interesante la nivel mondial este care si-a deschis portile in anul 1981 in cladirea de importanta istorica a BanciiIonikis.

Muzeul Banilor

Palatul Regal. Cu coloana sa gratioasa ne aminteste de prezenta britanica pe insula, el ridicandu-se  la nord de Esplanada, piata vasta impanzita cu monumente grecesti, venetiene si englezesti si marginita la est de case inalte cu arcade, datand din timpul ocupatiei bizantine.

Palatul Regal

Filarmonicile din Corfu. Binecunoscute in intreaga lume, nu pot fi trecute cu vederea, tinand cont ca din cele mai stravechi timpuri, Corfu isi pastreaza o bogata si neintrerupta traditie muzicala, astazi existand 19 orchestre filarmonice care au drept scop raspandirea culturii muzicale si prezenta muzicii la serbari atat in interiorul, cat si in afara insulei Corfu.

Corul Filarmonicii

Biserica Sfantului Spiridon. Acest sfant este patronul insulei iar biserica dedicata lui poate reprezenta si ea un important punct de atractie. In zilele de sarbatoare, o racla de argint cu moastele sfantului este plimbata in procesiune pe strazile orasului iar in zilele obisnuite racla se gaseste in interiorul bisericii, loc in care oricine se poate ruga sau pur si simplu admira o pare de istorie.

Biserica Sfantului Spiridon

Intreg Corfu reprezinta un loc de vizitare, un muzeu de istorie, de cultura, dar si un muzeu al naturii. Istoria, cultura si traditiile sunt pastrate cu grija in muzee de stat si particulare, dar si in colectii private bine intretinute. Obiecte rare si originale, urme si amprente ale unei lumi indepartate in timp, reprezentand franturi din nepretuitul trecut al insulei, sunt pastrate in cel mai deplin respect si prind viata sub ochii tuturor turistilor.

Comments