Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Supranumit si Constantinopolul Occidentului sau Perla Spaniei Maure, orasul Cordoba care se afla la poalele muntilor Sierra de Cordoba, este cel mai important oras din Andaluzia dupa Sevillia.

Castelul Alcazar de los Reyes Cristianos Spania

Aici am gasit din intamplare ceva ce parea un castel destul de impunator. Nu ne-a fost greu sa-l gasim, fiind nu departe de podul roman. Este vorba de Alcazar de los Reyes Cristianos, Isabela I de Castilia si Ferdinand II de Aragon, care au si o statuie tustrei in gradina. Se pare ca aici a venit Cristofor Columb sa ceara celebra finantare.

Castelul Alcazar de los Reyes Cristianos

Fosta fortareata maura bineinteles, are insa expuse si niste mozaice romane unice. Este uimitor cum, daca te uiti de aproape, nu intelegi mare lucru, dar de la departare totul este armonios. Cei care au lucrat mozaicul, ca si tablourile deltfel, au lucrat de aproape, nu de la departare. Plimbare pe ziduri, in turnuri, pe metereze, privelisti frumoase, chiar daca lumina nu este cine stie ce, innorat fiind in ziua in care am vizitat frumosul castel.

Chiar in parc langa castel este o statie a autobuzului turistic. Luam hotararea pe loc, facem un tur cu autobuzul. Nu este ideal pentru poze, dar ne da o privire de ansamblu asupra Cordobei. Ultima mancare este la un restaurant vazut in timpul turului cu autobuzul, intr-o alta curte frumoasa.

Hasta luego, Cordoba, si Espana, trebuie sa facem imbarcarea pe lungul drum inapoi, via Malaga – Barcelona. In timpul scurtei vizite, am observat ca spaniolii zic hasta luego, nu adios. In concluzie, Spania mi s-a parut dezvoltata, aranjata, infrastructura buna, oameni relativ relaxati, nu se simte criza, ca turist. Ceea ce spune multe despre cata baza poti sa pui pe impresiile turistilor, sau pe emisiunile de stiri.

Comments