Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Venetia, toata lumea a auzit de Venetia, orasul pe apa, gondole, carnaval. Nici eu nu v-as putea spune mai mult. Am fost de vreo doua ori, am stat cate o zi-doua. Mi-a placut sa ratacesc pe stradutele inguste, sa admir canalele, sa stau la o terasa in cate o piateta fermecatoare. De fiecare data am avut cazare la Mestre, o localitate de pe continent foarte aproape de Venetia. Este mai ieftin si hotelurile arata mai bine decat in Venetia. Cu autobuzul de noapte care circula non-stop se poate ajunge foarte repede in Venetia in zona Garii. De acolo am luat un vaporas care ne-a dus in piata San Marco.

City break Venetia

Vacanta Venetia

Am vizitat Basilica San Marco si Palatul Dogilor. Era ceva coada, dar pana ne-am facut noi poze, ne-am hlizit in soare, am alergat porumbeii, a trecut repede. Palatul este impresionant, impunator, merita vizitat. Am incercat sa ne imaginam cu ar fi aratat piata aceea imensa inundata, cu apa pana la genunchi, cum am vazut la stiri, incredibil.

Vacanta Venetia

Din San Marco am pornit inapoi pe stradute. Este chiar un traseu marcat inapoi la gara, si care te poarta prin cam toate punctele de interes. O multime de magazine de suveniruri, peste tot, dar cu precadere in zona podului Rialto. Nu pleaca nimeni fara o masca fistichie sau un suvenir asa zis “de Murano”. Am fost avertizati din timp cu privire la faptul ca majoritatea suvenirurilor sunt cioburi din sticla colorata.

Insula Murano

Daca vrem sticla de Murano veritabila sa mergem pe Insula Murano. Zis si facut. Cat este insula Murano de mare, aprovimativ 50 minute de mers pe jos a durat sa facem un tur complet, nu am gasit macar un singur indicator catre Muzeul Sticlei. Nu am reusit din cauza programului sa cautam muzeul mai bine, insa am vizitat o multime de poduri si canale pitoresti.

City break Venezia

Mancarea este buna in Venetia, peste si fructe de mare din belsug. Mai scumpa in centru, mai ieftina spre periferie, peste tot. Chelnerii prietenosi, obisnuiti cu turistii, toti de intreaba de unde esti. Initial am avut ceva retineri in a spune ca suntem din Romania, din motive arhicunoscute, dar un amic a zis ca nici ei nu sunt italieni. Destul de multi albanezi si romani.

Vacanta in Venetia

Mergeti intr-un city break in Venetia! Este frumoasa si speciala. Nu stiu cum este in perioada carnavalului, insa cred ca putin cam multa nebunie. Cred ca ar fi mai degraba interesant de vizitat in timpul bienalei de arhitectura. Am inteles ca expozitiile pot fi cu adevarat exceptionale.

Comments