Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cinci sate pe coasta marii Tireniene: Riomaggiore, Manarola, Corneglia, Vernazza si Monterosso al Mare incearca sa se transforme in gradinile raiului perfecte. Nici nu este greu, la felul in care este pozitionat acest loc, Dumnezeu sigur a trecut pe aici. Ca timpul a stat in loc este o certitudine de care te poti indoi numai atunci cand iti dai seama cu ce precizie trec trenurile prin zona.

Cinque Terre Italia

In rest, totul este din alta vreme, de atunci cand aici puteai auzi doar valurile marii atacand cu violenta stancile ce pazesc aceste sate. Uneori ele nu pot sa le apare, chiar anul trecut au cedat, iar apa mare, multa si murdara a pangarit frumusetea a doua din aceste sate de coasta. Noroc ca frumusetea adevarata renaste dincolo de orice dezastru. Foarte asemanatoare stare cu cea a sufletelor inalte.

Obiective turistice de vizitat in Cinque Terre

Cum vii dinspre La Spezia, satele ti se infatiseaza pe rand ca la un targ de unde poti alege unul care sa-ti mangaie cu adevarat noptile. Eu, in trecerea mea, am ales locul cel mai inalt, Corneglia. De aici puteam auzi cum marea imi bate in geam si puteam vedea luminile satului vecin invingand noptile calde de vara.

Cinque Terre - Italy

Fiecare sat te poate insa surprinde cu ceva. Riomaggiore este satul galben, unde orice pata verde te duce cu gandul la un pepene aromat, Manarola pare cochet ca o domnisoara de pension care vede pentru prima data marea, Corneglia pare printesa inchisa in turnul ei de fildes, Vernazza, cu biserica in care ai senzatia ca poti intra direct din apa, pare un colier de smarald adus la mal de valurile inspumate, iar Monterosso ai putea sa juri ca este din alta poveste, mult prea dezvoltat, dar si mai putin pitoresc (asta nu inseamna ca nu este frumos si usor de uitat).

Via dell’ Amore - Cinque Terre

Apoi mai exista aici Via dell’ Amore, un loc binecuvantat care leaga doua dintre aceste sate de legenda, Riomaggiore si Manarola. Aici vin toti indragostitii sa isi lase lacatele iubirii, ferecate si neaparat cu initialele lor pe ele. Fiecare lacat este o poveste de care s-au putut bucura doar doi oameni. Doar doi, din miile, milioanele care trec. Ne putem lesne imagina cum fiecare cuplu, dupa ce si-a inchis iubirea intr-un lacat fragil dar aparent indestructibil, a aruncat cheile in mare, iar aceasta, inspumata, le-a purtat departe, spre alte zari.

Comments