Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cheile Nerei sunt situate in judetul Caras Severin, mai exact in partea sudica a Muntilor Anina, intre satele Sasca Romana si Sopotul Nou. Parcul National Cheile Nerei – Beusnita este o zona delimitata si protejata pentru conservarea biodiversitatii.

Cheile Nerei

Obiective turistice Cheile Nerei – Beusnita

Veti gasi pliante detaliate cu trasee si obiective turistice in Cheile Nerei la centrul de informare din satul Sasca Romana. Principalele obiective turistice din Cheile Nerei sunt:

– Cheile sapate de raul Nera prin muntii de formatie calcaroasa.
– Lacurile carstice Ochiul Bei, Lacul Dracului.
– Cascadele Beusnita, Susara, Bigar, La Vaioaga.
– Manastirea Nera. Se afla in muntii Locvei, chiar in dreptul raului Nera.
– Necropola medievala de la Ciclova Romana.
– Teatrul lui Mihai Eminescu de la Oravita.
– Cheile Nerei. Frumusetea salbatica de pe meleagurile Banatului Montan.
Lacul Ochiul Beiului. Culoarea albastru-deshis a apei se datoreaza dioxidului de carbon dizolvat in apa si a unei foarte fine suspensii calcaroase.

Cazare la Cheile Nerei veti gasi la pensiunile din Sasca Montana si Sasca Romana si de asemenea exista un loc special pentru amenajarea corturilor la Cantonul Damian.

Lacul Ochiul Beiului

Trasee montane in Parcul National Cheile Nerei

– Sasca Romana – Cantonul Damian – Lacul Dracului (6 ore de la Canton)
– Lacul Ochiul Beiului – Cascada Beusnita (1 ora)
– Sasca Montana – Cascada Susara (1 ora)

Un mod extrem de placut de a parcurge Cheile Nerei este cu barca: exista cateva firme care organizeaza rafting pe Cheile Nerei, de exemplu: Outdoor Experience sau puteti inchiria echipamentul de rafting la Pensiunea Cheile Nerei.

Sa fiti totusi atenti la vipere, mai ales in perioada de vara. Cel mai bine va protejati purtand para-zapezi de culoare alba si sa fiti atenti atunci cand va sprijiniti de pietre. Viperele nu obisnuiesc sa atace fara motiv si nu pot sari foarte sus (doar pana la glezna) de aceea e bine sa purtati pantaloni lungi.

Activitati sportive pe care le puteti face la Cheile Nerei: Drumetii. Rafting pe Lacul Dracului. Calarie. Cicloturism. Canyoning. Alpinism. Tiroliana. Rapel. Tir cu arcul.

Cum ajung la Cheile Nerei? Bucuresti – Pitesti – Craiova – Drobeta Turnu Severin – Orsova – Lapusnicel – Bozovici – Oravita – Sasca Romana. Durata este de aproximativ 8 ore (drumul de la Orsova pana la Sasca Romana este mai dificil de parcurs).

Cateva chei montane din Romania pe care merita sa le vizitati: Cheile Rametului, Cheile Nerei, Cheile Zanoagei, Cheile Orzei, Cheile Tatarului, Canionul Sapte Scari, Cheile Turzii.

Comments