Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Pentru orice turist, capitala unei tari este principalul loc de atractie. Aici, de cele mai multe ori, se pot imbina foarte bine relaxarea, plimbarile lungi si iesirile la cumparaturi cu vizitarea diverselor obiective culturale si istorice, astfel incat si daca ati plecat cu grupul sau familia, fiecare sa isi gaseasca o activitate pe placul sau.

Daca ati ales ca destinatie de vacanta din Romania, Bucurestiul, este necesar sa stiti ca veti avea nevoie de cel putin zece zile daca nu doua saptamani complete pentru a reusi sa ajungeti in toate locurile frumoase.

Pentru ca stim insa ca este greu sa va organizati timpul in cel mai mic amanunt si s-ar putea sa mai ratati cateva atractii turistice din Bucuresti, va oferim cateva ponturi pentru a sti cu ce sa incepeti explorarea capitalei, anume cu acele monumente, muzee, edificii si parcuri ce au scris istorie si au reusit sa supravietuiasca erei moderne la fel de impunatoare precum erau acum zeci, poate chiar sute de ani.

Centre culturale Bucuresti

Centre culturale si istorice din Bucuresti

Palatul Parlamentului. Cu o arhitectura ce imbina stilul brancovenesc cu cel renascentist, cladirea Palatului Parlamentului este vestita atat pentru  dimensiunile sale impresionante cat si pentru opulenta de care dau dovada cele 100 de incaperi decorate cu mobila din lemn masiv, candelabre de cristal, usi sculptate, coloane de marmura, covoare persane si draperii din matase. Cunoscuta si sub denumirea de Casa Poporului, cladirea are si un generos spatiu verde de jur imprejur unde va puteti plimba in voie, precum si o terasa amplasata pe acoperis de unde puteti savura o cafea admirand  intregul oras, dupa ce, inainte de toate, alaturi de un ghid ati vizitat interiorul maret.

Palatul Parlamentului

Centrul Istoric. Sunt atatea stradute reunite aici, fiecare cu povestile sale incat nu se poate face o lista a atractiilor turistice ci va trebui sa va duceti si explorati fiecare coltisor. Optati intai pentru o plimbare pe timp de zi pentru a cunoaste si admira locul linistit de aici, iar apoi reveniti seara, cand zecile de baruri, cluburi si cafenele sunt deschise, atmosfera cu totul alta, nicidecum istorica si de petrecere.

Centrul Istoric

Muzeul Taranului Roman. Poate suna banal prima data insa acesta nu este un muzeu ca oricare altul. In interior aveti de admirat evolutia artei populare si cea mai bogata colectie de obiecte traditionale romanesti, expozitii de ceramica,  tesaturi, icoane pictate, costume si mobilier. Afara in curtea muzeului, sunt gazduite saptamana targuri cu zeci de producatori din tara, ce vin cu o multime de marfuri traditionale la vanzare si tot aici gasiti si un bar cu terasa, unde puteti petrece cateva ore intr-o atmosfera prietenoasa, chiar si noaptea deoarece se tin frecvent concerte sau diverse petreceri.

Muzeul Taranului Roman

Parcul Herastrau. Apropierea de natura face mereu bine, chiar si in vacante cand, la un moment dat, aglomeratia si zumzetul coplesesc. Luati o pauza, insa nu in camera de hotel ci in parc. Unul imens, racoros si plin cu flori. Puteti savura o cafea la una dintre terasele linistite, va puteti plimba la umbra stejarilor batrani sau de ce nu, cu vaporasul sau hidrobicicleta pe lac. Orice ati face, timp de cateva ore cu siguranta nu va veti plictisi.

Parcul Herastrau

Muzeul Grigore Antipa. Laudandu-se cu doua milioane de vertebrate si nevertebrate este cel mai mare muzeu de istorie naturala din tara. Pe langa cele trei etaje cu exponate printre care va puteti plimba si invata multe lucruri noi de fiecare data, muzeul organizeaza si diverse expozitii temporare cu diverse teme de la roci pana la corpul omenesc, reptile sau dinozauri. Stiind ca atata informatie si plimbare va vor osteni, in incinta muzeului este si o cafenea unde sa va odihniti.

Muzeul Grigore Antipa

Parcul Carol. Cu o varsta ce depaseste 100 de ani, acesta este un alt loc pitoresc pentru odihna si plimbare insa nicidecum lipsit de obiective istorice. Cercetand in voie aleile serpuite de pe Dealul Filaretului veti descoperi si  vestigii precum Fantana Cantacuzino, Monumentul Eroilor, Institutul Astronomic, Monumentul Eroului Necunoscut si Arenele Romane ce au o capacitate de 5000 de locuri si de obicei gazduiesc concertele importante.

Parcul Carol

Palatul Cotroceni. Resedinta a principilor mostenitori ai regatului Romaniei si actualmente a presedintelui tarii, arhitectura palatului este construita in stil neo-baroc francez si fiecare camera  are o alta tema  pe baza careia este decorata, cele mai fastuoase fiind Holul de Onoare, Apartamentul Henric al II lea, Luis al XVI lea, Rococo, Empire sau Art Nouveau. Cu o diversitate stilistica greu de imaginat, acest loc, desi destul de rar deschis vizitelor, nu ar trebui ratat.

Palatul Cotroceni

Ateneul Roman. Destinat reprezentatiilor muzicale de inalta tinuta artistica, Ateneul este una dintre cladirile-simbol ale Bucurestiului. Are aspect impunator al unui templu ionic, detine o cupola imensa   in stil baroc, iar sala mare, cu o capacitate de 1000 de persoane se poate lauda cu o acustica ce atinge perfectiunea precum si cu pereti decorati cu fresca ce descrieri principalele momente istorice ale tarii.

Ateneul Roman

Arcul de Triumf. Copie mai mica a celui din Franta, monumentul a fost ridicat in cinstea trupelor intoarse din razboiul de Independenta, apoi reconsolidat tot in preajma unui eveniment asemanator, triumful trupelor romanesti in primul razboi mondial. Infatisarea sa este una clasica decorata cu sculpturi ce infatiseaza  chipul Reginei Maria si al regelui Ferdinand, Medalionul Credinta si Barbatia la care se adauga si inscriptiile laterale si centrale ce aduc omagii ostasilor si poporului.

Arcul de Triumf

Hanul lui Manuc. Ridicat intre 1804 si 1808 in centrul orasului, exemplu al arhitecturii valhale urbane, este singurul han din acea perioada ce a rezistat tipului atat ca si constructie cat si ca atmosfera, fiind si in ziua de azi deschis ca restaurant, hotel si crama.

Hanul lui Manuc

Comments