Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Unele destinatii sunt cu adevarat impresionante insa pentru a le vedea si a va bucura de ele aveti de trecut adevarate provocari in ceea ce priveste drumurile, fapt ce le face si mai ravnite de catre turistii amatori de senzatii tari. Pe aceste drumuri despre care urmeaza sa va povestesc nu se pune problema numai de o masina corect echipata pentru sezonul in care va aflati ci de un real talent si placere de condus caci, veti vedea, pe astfel de drumuri, daca soferul nu se pricepe, o masina buna nu este de ajuns.

Inainte de a va prezenta 10 din cele mai periculoase drumuri din lume, va reamintim, cu atat mai mult cu cat urmeaza sa conduceti intr-o atat zona dificila, ca masina, proprietate personala sau inchiriata trebuie sa se gaseasca in conditii foarte bune!

Sa nu prezinte nicio problema la motor, sa aiba suficient lichid de parbriz care va asigura vizibilitate buna, antigelul care asigura racirea motorului sa nu lipseasca, sa fie echipata cu anvelope de iarna si lanturi pentru cauciucuri daca mergeti intr-o zona inzapezita si nu in ultimul rand, aerul conditionat sa functioneze fara probleme si pentru a face rece dar si pentru a face cald, pentru ca, in functie de destinatia aleasa puteti intampina un disconfort foarte mare daca aceste nu functioneaza corespunzator.

Top 10 cele mai periculoase drumuri din lume

Drumul Mortii din Bolivia. In toate clasamentele, acest drum este pe primul loc caci face annual peste 200 de victime datorita faptului ca este extrem de ingust si are numeroase viraje foarte periculoase! Drumul are 65 de kilometri si leaga orasul La Paz de regiunea Yungas.

Tunel-road Guoliang din China. Un tunel sapat in stanca ce are numai 1.200 metri poate fi un real pericol daca latimea sa este de numai 3.65 metri, iar inaltimea de 5. Vizibilitatea aici este redusa fapt ce da ocazia multor accidente.

Route 5 din Chile. Este ruta Arica-Iquique si datorita faptului ca are o portiune de vai foarte abrupte este an de an locul multor accidente auto foarte grave.

Moscova-Yakutsk din Rusia. Drumul acesta, mai bine spus partea sa siberiana este accesibil numai 10 luni pe an, atata cat dureaza iarna. Cand vremea se incalzeste noroiul de aici va poate fi fatal caci este abundent si va poate bloca masina definitiv.

Autostrada Sichuan din Tibet. Avand in vedere sa vorbim despre Tibet, autostrada de aici este construita in munti. Mai exact ea traverseaza 14 munti cu altitudini intre 4.000 si 5.000 de metri asadar pericolul de avalansa aici este unul foarte ridicat, dovedind inca o data ca o masina buna nu suplimenteaza si skil-urile unui sofer bun, in zona aceasta chiar si o masina noua, cu anvelope de iarna si tot ce trebuie fiind intr-un mare pericol.

Autostrada James Dalton din Alaska. Avand in vedere ca este un drum comercial acoperit cu foarte mult pietris, pentru a trece de el cu bine este nevoie categoric sa aveti la dumneavoastra o roata de rezerva si foarte mare grija la parbriz. Cazurile in care masinilor le-au fost sparte rotile si parbrizele sunt atat de multe, incat firmele rent a car din zona, interzic clientilor sa conduca pe acest drum.

Lysebotn din Norvegia. Este considerat printre cele mai deosebite drumuri ale Europei si este deseori comparat cu un montagne russe. Pe langa faptul ca este un drum ingust ce urca zidurile fiordului Lysefjord – Norvegia se poate lauda cu nu mai putin de 27 de viraje ac de par dar si cu un tunel de 1 kilometru in care se gasesc 3 serpentine.

A682 din Anglia. Cu toate ca Anglia se poate lauda cu drumuri bune, exista totusi o exceptie care a facut in jur de 100 de victime in ultimii ani. Drumul A682 este unul foarte frumos din punct de vedere al peisajului insa ingust cu multe curbe si vizibilitate redusa.

Transfagarasan din Romania. Cu toate ca Top Gear l-a desemnat ca fiind cel mai bun drum din lume, Transfagarasan un drum incarcat cu serpentine si locuri lipsite de vizibilitate face si el, an de an destul de multe victime si asta in numai cateva luni cat este deschis anual (pe perioada de iarna nimeni nu poate intra pe acest drum).

Comments

Exit mobile version