Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Vara deja isi intra in drepturi serios aducand cu ea nelipsita canicula, motiv pentru care, este bine sa aveti pe lista dumneavoastra de destinatii de vacanta si cateva dintre cele mai frumoase saline din lume, posibile “tinte” racoroase unde sa puteti petrece macar cateva ore, departe de tot ceea ce inseamna caldura. Poate aceasta propunere nu va duce cu gandul nicaieri, insa pe noi ne duce cu gandul la minele de sare. Acestea reprezinta locul ideal unde va puteti racori si intotdeauna aveti foarte multe de aflat si vazut. In plus, pe langa salina in sine, aveti la dispozitie intregul oras ce o gazduieste, ce cu siguranta va primeste cu bratele deschise pentru a-l vizita si a petrece momente relaxante demne de un concediu.

Cele mai frumoase saline

Salina de la Turda – Cluj. Este formata cu 13 milioane de ani in urma, intr-un climat sub tropical, in locul in care se afla o mare. Stratul de sare ajunge grosimea de 400 de metri si acopera toata zona Transilvaniei. Aici puteti vedea utilajele medievale de la obiecte de fierarie pana la moara de sare, fostele mine Iosif, Tereza si Rulolf, Altarul ce este cioplit in peretele de sare, Scara Bogatilor o opera de arta lucrata filigrant in lemn si lacul cu solutie salina suprasaturata. O data ajunsi la Salina Turda  va asteapta si o multime de sali de tratament si de sport astfel incat vizita de aici sa fie una cu adevarat sanatoasa.

Salina de la Slanic Prahova – Prahova. Imensa ca si intindere, 78.000 metri patrati, salina contine 14 incaperi, toate avand o inaltime de aproximativ 45 de metri. Inauntrul sau puteti vedea busturile sculptate in sare ale diversilor scriitori romani, precum si multe alte  exponate foarte bine conservate aici ce dateaza inca de pe vremea dacilor. Salina este insotite deasemenea de un centru de tratament unde puteti beneficia de cele mai bune tratamente impotriva problemelor respiratorii sau pulmonare.

Salar de Uyuni – Bolivia. In aceasta zona exista un urias desert de sare ce adaposteste peste 10 miliarde de tone de sare. Aceasta salina cu totul diferita de cele din Romania, ascunde si cateva lacuri spectaculoase, datorita culorilor date de depozitele minerale din zona respectiva.

Salina Wieliczka – Polonia. Salina a fost construita in secolul al XIII lea  si reprezinta cea mai veche mina de sare ce inca se exploateaza. Atractiile salinei din Polonia sunt reprezentate de Catedrala si cele trei Capele construite in peretii de sare dar si numarul impresionant de statui sculptate in sare prezente aici.

Comments

Exit mobile version