Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Va invitam sa descoperiti cele mai frumoase orase de pe apa. Un oras construit pe apa detine un farmec de neegalat, este pur si simplu unic. Toata lumea a auzit de Venetia insa mai exista cateva orase magnifice, construite pe apa despre care urmeaza sa vorbim in cele ce urmeaza.

Venetia
Venetia este un oras unic in lume. 120 de insule, 170 de canale, 450 de poduri… orasul lacustru prin excelenta. Trebuie sa vizitezi macar o data in viata acest oras superb, pe cat posibil cu partenerul de viata. Admira palatele aflate de-a lungul Marelui Canal, la bordul unui vaporetto, treci pe sub Podul Suspinelor intr-o gondola, admira piata Saint-Marc, bazilica acesteia si savureaza o delicioasa cafea la Florian. Exista atatea lucruri de facut la Venetia!

Cele mai frumoase orase de pe apa

Saint-Petersburg
Saint-Petersburg este unul din numeroasele orase supranumite drept Venetia de Nord alaturi de Bruges si Amsterdam. Capitala eterna a tarilor, fostul Leningrad este un oras al artei, construit pe canalele Nevei. Fondat in anul 1703 de catre tarul Petru cel Mare, Saint-Petersburg este o minune artistica si arhitecturala. Admira Hermitage, unul din cele mai prestigioase muzee din lume, instalat intr-un palat mitic.

Bruges, o alta Venetie a Nordului
Despre Bruges putem spune ca este unul din cele mai frumoase orase din Europa. Reteaua sa de canale acoperite de poduri fermecatoare si marginite de case vechi din caramida au facut din Bruges unul din cele mai romantice orase din Belgia. Superbul centru al orasului este clasat in Patrimoniul Mondial al Umanitatii de Unesco din 2000. Un oras ideal pentru un week-end in doi.

Amsterdam
Iata inca o Venetie de Nord. Incercuit de patru mari canale, centrul orasului Amsterdam adaposteste un numar mare de canale care se intind pe sute de kilometri. Canalele din Amsterdam sunt traversate de peste 1300 de poduri, conferindu-i orasului un farmec aparte. Noaptea trebuie sa vizitezi neaparat Canalul Rosu cand canalele iluminate sunt puse in valoare si ofera o viziune suprinzatoare.

Ce poate fi mai romantic decat un oras construit pe apa?

Comments

  1. Neculae Eduard
    05/09/2023 15:38
    Reply

    Stockholm?