Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Dupa cum v-am obisnuit in ultima perioada, va prezentam saptamanal cateva articole in stilul: “stiati ca” sau “pentru cei curiosi“. Daca esti o persoana interesate de tot ce este nou, dar si de ce este vechi, de cele mai interesante, frumoase, ciudate locuri din lume sau cladiri, asezari, munti, lacuri, aceasta rubrica sau categorie iti va placea foarte tare. De data aceasta va voi povesti cateva cuvinte despre cele mai ciudate strazi din lume, iar concluziile le veti trage voi.

Cea mai scurta strada din lume

Ebenezer Place street Scotland

Ebenezer Place – Scotia
Strada Ebezener Place are 2.06 metri lungime si o singura adresa: Hotelul Mackays. Aceasta a fost declarata oficial strada, in 1887.

Cea mai ingusta strada din lume

Spreuerhofstraße – Germania
Strada Spreuerhofstraße se afla in orasul Reutlingen din Germania. In cel mai ingust punct, masoara 31 de centimetri, iar in cel mai larg 50 de centimetri.

Spreuerhofstraße Germania

Cea mai complicata retea de autostrazi

Los Angeles – SUA
E o retea de autostra zi pe patru nivele, cu foarte multe poduri si restrictii pentru anumite categorii de autoturisme. Nodul de intersectie a fost inaugurat in 1993.

Los Angeles highways SUA

Strada cu cele mai multe curbe

San Francisco – SUA
Pe aici automobilele nu pot circula decat de sus in jos si cu o viteza de maxim 8 km/h, pentru ca strada are un grad de inclinatie de 27%.

Lombard street SUA

Cea mai abrupta strada din lume

Baldwin – Noua Zeelanda
Strada Baldwin are o inclinatie de 35%, adica la fiecare 2.86 de metri mai urci un metru. Aceasta se afla intr-o zona rezidentiala a unui orasel din Noua Zeelanda.

Baldwin street New Zeeland

Cea mai larga strada din lume

Buenos Aires – Argentina
Are 91 de metri latime, 12 benzi pentru autoturisme, iar pietonii au nevoie de cateva minute bune pentru a o traversa de pe o parte pe cealalta.

Avenida 9 de Julio Buenos Aires

Cea mai lunga strada din lume

Ontario – Canada
Masoara nu mai putin de 1.896 kilometri, lucru pentru care a si intrat in Cartea Recordurilor.

Yonge Street Ontario

Cel mai mare sens giratoriu

Putrajaya – Malaezia
Cel mai mare sens giratoriu din lume are o circumferinta de 3.4 kilometri si se gaseste in orasul Kuala Lumpur din Malaezia.

Putrajaya Roundabout Malaezia

Cel mai complicat sens giratoriu

Swindon – Marea Britanie
Cel mai complicat sens giratoriu din lume are si o explicatie complicata. Este alcatuit din cinci sensuri giratorii mai mici, dispuse in cerc.

Swindon Marea Britanie

Comments