Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cea mai ingusta strada din lume este Spreuerhofstrasse din Germania care masoara numai 31 de centimetri. Straduta din orasul Reutlingen, Germania a reusit sa intre in Cartea Recordurilor datorita faptului ca poate fi circulata numai de catre o persoana odata si aceea fiind nevoita sa se pozitioneze din profil pentru a reusi sa treaca cu usurinta.

Cea mai ingusta strada din lume - Spreuerhofstraße

Cei 31 de centimetri nu permit oricarei persoane trecerea dar chiar si asa straduta Spreuerhofstrasse nu este inchisa de catre autoritati, ba mai mult, a fost transformata intr-o atractie turistica a orasului.

Strada sforii Brasov

In caz ca nu stiati si in Romania avem o astfel de straduta ingusta, insa pentru ca are o latime de 1,11 metri nu a reusit sa intre inca in Cartea Recordurilor. Este vorba despre Strada Sforii din Brasov, o straduta datand din secolul XVIII si care inainte era folosita ca si coridor de catre pompieri.

Ambele orase de care am amintit aici, se gasesc in orase medievale iar daca aveti timp si va plac excursiile in astfel de zone, ar fi pacat sa nu le vedeti!

Comments