Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Intr-o zona muntoasa impresionanta, unde natura domina in totalitate, la o distanta de 45 km de Reghin, in muntii Gurghiului, se afla Castelul Lapusna. Amplasat pe pe valea Gurghiului, Castelul Lapusna, construit intre 1925 si 1926, a fost resedinta regilor Romaniei Ferdinand, Carol al II-lea si Mihai I, pana in anul 1949. Dupa 1949, dupa nationalizare, Castelul a trecut in proprietatea statului.

Castelul regal de vanatoare Lapusna

In timpul guvernarii lui Nicolae Ceausescu, Castelul Lapusna a reprezentat “Casa prezidentiala”. Castelul regal Lapusna a avut si functia de “Castel de vanatoare”, deoarece cadrul ce avea functii inalte din intregul anturaj al conducerii comuniste putea organiza partide de vanatoare, zona fiind inca si acum una naturala, plina de fauna salbatica.

Personalitatile oficale care veneau sa vaneze erau: Hrusciov, Tito si Jivcov. Aici a fost vanat primul cerb. Presedintele N. Ceausescu a intrat in topul 10 al trofeelor mondiale la blanuri de urs brun. Aici era si locul discutiilor diplomatice.

Nu departe de Castel se afla si o manastire, este vorba de Manastirea Lapusna, care dateaza din 1779. Manastirea din lemn a servit ca loc de inchinaciune pentru Casa Regala. In prezent, Castelul a fost renovat si este destinat cazarii. Castelul Lapusna ofera 40 locuri de cazare, din care 16 camere cu pat dublu si cu regim de 3, iar celelalte 24 de 2. Cele mai deosebite sunt camerele 1 si 2, fiind camere regale.

Camere din castelul Lapusna

Cum se ajunge la Castelul Lapusna? La Castelul Lapusna se ajunge pe urmatorul traseu: Bucuresti – Ploiesti – Brasov – Targu Mures de aici inca 70 km, in total 330 km. Pentru cei care vin de pe traseul din Constanta, distanta este de 550 km, iar pentru cei care pornesc la drum din Iasi, distanta este de 310 km.

Comments