Harta este disponibila
numai pentru turism extern!

Cappadocia, este o zona situata la sud de Ankara, cu formatiuni vulcanice spectaculoase. Dar, cele mai interesante sunt trasformarile facute facute de catre oameni pentru a deveni locuinte, biserici sau manastiri. In multe privinte, Capadocia parca seamana cu picturile lui Dali. Mica regiune aflata in inima Turciei (Cappadokia), dominata de Muntele Argaeus (astazi Erciyes Dagi – 3916 m), Capadocia este renumita pentru peisajul ei fantastic, misterios, ciudat chiar, sapat de natura in lava vulcanica a muntelui.

Cappadocia

Putinii calatori europeni care s-au aventurat in secolele trecute in acest taram uitat de lume, au fost fascinati de peisajul extraordinar. A fost insa nevoie sa se inventeze fotografia pentru ca aceasta regiune sa intre in patrimoniul turistic mondial. Un zbor cu balonul desupra superbei Cappadokia va fi o experienta de neuitat.

Pentru cei credinciosi Cappadocia este regiunea unde au trait unii dintre cei mai importanti preoti si teologi ai bisericii crestine:
Sf. Vasile cel Mare, Sf. Grigorie de Nyssa, Sf. Grigorie de Nazians. Izolarea Capadociei a atras in primele secole din era noastra pe crestinii persecutati de romani, iar in secolele X – XV devenind loc de pustnicie pentru multi monahi. Astfel s-au infiintat primele manastiri pentru care Sf. Vasile a redactat reguli mari si mici pentru monahi care se respecta strict si in zilele de astazi, in toate manastirile ortodoxe din lume.

In prezent regiunea Capadocia adaposteste peste 3000 de biserici din piatra, printre cele mai cunoscute enumeram bisericile de la Goreme, Ihlara si Zelve. Un pelerinaj in Capadocia infioara inima oricarui credincios, intrucat rugaciunea Sfintilor Parinti ai Bisericii se simte inca in locurile care astazi au devenit muzee cu taxa, unde numai ajuns in acest pustiu de piatra poti avea imaginea vietii ascetice a celor care au locuit aici.

Comments